Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Pikatestaus: tamperelaisravintola välttelee kaikkea teollista ja lounaaksi valikoitui yksi parhaimmista risotoista – hävikkiä torjutaan annoksilla

Ravintola Hyggen linja on tarjota terveellistä ruokaa kauniisti aseteltuna. Sekä lounaalla että brunssilla tuodaan annokset pöytään. Tämä on hyvin miellyttävää ja rauhoittaa tunnelman, kun ei tarvitse tungeksia noutopöydässä. Annostarjoilupäätöksellä on muitakin hyviä vaikutuksia, sillä näin voi käyttää arvokkaampia raaka-aineita, kun ei synny hukkaa. Näin koronan aikana sekin hyvä vaikutus, että ruokailu on turvallista tautiriskin kannalta. Tätä juttua varten kävin syömässä Hyggessä hyvässä seurassa viime perjantaina. Valitsin sitruunalla maustetun broilerin rintafileen sitruunarisoton kanssa. Parhaimpia risottoja ikinä. Annos ja alkusalaatti olivat niin nättejä, että olisi voinut silmillä syödä. Vegaanista ruokaa oli tarjolla. Jos vegevaihtoehtoja ei ole listalla, kokki tekee sellaisen. Silmää miellyttää myös tyylikäs ja rauhallinen ravintolamiljöö ja kauniit astiat. Sekin on hyvin ajateltu, että alkusalaatin kanssa saa paikan päällä leivotun sämpylän oikean voin tai talon voi-oliiviöljylevitteen kanssa. Pisteet myös siitä, että pöydässä on sekä tavallisen veden että soodaveden lasipullo. Ravintolan omistavat Satu Harju ja Maritta Toivio . Harju on kokki ja toiselta ammatiltaan ravintovalmentaja. – Minä en syö teollista ruokaa, joten en tarjoa sitä asiakkaillekaan. Tämä merkitsee esimerkiksi sitä, että käytän hyviä öljyjä, teemme kaiken itse, leivomme kokojyväviljatuotteista ja ravintoarvot ovat kunnossa, sanoo Satu Harju. Terveellisestä ruuasta saattaa olla mielikuva, että se maistuu puisevalta. Hyggessä ei näin ole. – Lauantaisin on kolme kahden tunnin brunssiaikaa. Sitä on kiitelty, että aikaisin on kello 10. Me haluamme, että brunssinsa saa syödä mukavasti jutellen ja rauhassa omassa pöydässä. Lounasta voi ostaa mukaansa. Iltaisin ollaan tilausravintola. Missä sijaitsee? Itsenäisyydenkatu 3. Luminaryn alakerrassa. Milloin on avoinna? Maanantai–perjantai kello 8.30–17 ja lauantai 9–17. Mikä yllätti? Mukaan voi ostaa talon sämpylöitä 3,50 euroa /5 kappaletta ja torstaisin juureen leivottua ruisleipää 5 euroa/leipä. Mikä ihmetytti? Mieluisasti se, että lauantaina on lounasta. Ehdota! Missä voisi poiketa pikatestin tekemässä: moro@aamulehti.fi.