Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Hakasen Leipomo haki idean prinsessakakusta – laskiaispullan päällä on vihreä marsipaanikuorrutus ja sisällä pistaasia

Moron toimitus pyysi lukijoilta laskiaisen kunniaksi innovatiivisia laskiaispullareseptejä ja kuvia. Nyt on löytynyt ainakin kaksi todella uudenlaista laskiaispullaa. Kakkuleipuri Anna Jaatinen viestitti, että hänen viikonloppuna tekemänsä pulla ei välttämättä ole se Pirkanmaa paras, mutta taatusti erikoisin ja sopisi Tampereen tarjontaan kuin nenä päähän. – Laskiaispullassa pullan väliin laitetaan siivut ehtaa Tapolan mustaamakkaraa ja kaveriksi puolukkahilloa ja kermavaahtoa. Ne sopivat yllättävän hyvin yhteen. Leipurin mukaan musta tuo pullaan sopivasti suutuntumaa. Makkara myös maistuu pullassa, mutta lopulta puolukkahillo ja kermavaahto vievät voiton. – Se on sellainen lounaan ja jälkiruuan yhdistelmä. Anna Jaatinen on aikaisemminkin tuunannut laskiaispullaa uuteen uskoon. Takana on muun muassa vihreiden kuulien ja maapähkinävoin kokeilu. Eräänä vuonna laskiaispulla sai sarven muodon. Tilausleipomo kotikeittiössä Saako sitten jostakin Anna Jaatisen mustamakkaralaskiaispullaa? – Sitä saa vain minulta tilaamalla. Teen niitä tilauksesta kotikeittiössäni. Anna Jaatinen on itseoppinut leipuri, joka syksyllä 2018 teki loikan tuntemattomaan ja ryhtyi yrittäjäksi eli kakkuleipuriksi ja juhlasuunnittelijaksi. Yritys on nimeltään Pilvilinnan leipomo. Hän pitää myös Makeaa elämää pilvilinnassa -blogia. Lue blogia klikkaamalla tästä. Kahvisalongissakin on jättiläinen Ex-leipuri osaa itsekin leipoa makoisia pullia, mutta nyt kyllä löytyi niin maittava laskiaispulla, että eipä taida löytyä parempaa, viestitti Nina Erholtz . Pulla on leivottu Kahvisalongissa Satakunnankadulla. Pulla on laktoositon ja niitä tehdään mansikkahillolla ja mantelitahnalla. Kuvan pullan halkaisija oli 14 senttiä. Hakasella ”prinsessakakkupulla” Petteri Hakanen Hakasen Leipomosta lähetti kuvan vihreästä prinsessakakkulaskiaispullasta. –  Se on pistaasitäytteinen laskiaispulla "prinsessakakkutyylillä” eli marsipaanikuorrutus ja vadelmahillo sydän. Tämä oli ehkä poikkeavin mitä tänä vuonna tehtiin. Mansikkahillo, mantelimassa sekä kinuski olivat yleisimmät täytteet mutta tämä pistaasi oli sen verran hyvä, että se saa jatkoa ensi vuoden sesonkina tai jos vielä kysyntää riittää niin miksei jo tänä "talvenakin".