Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Linnan juhlat Näköislehti Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Moro Mielipiteet Tähtijutut

Linnan boolia tuunattiin jälleen – nyt se on sataprosenttisesti luomua

Linnan juhlien tiedotustilaisuudessa perjantaina paljastettiin lisää yksityiskohtia juhlista. Vastaanoton teema on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Tilaisuudessa kerrottiin, että Linnan kuuluisan boolin reseptiä on jälleen hieman muutettu. Juoma on tänä vuonna kokonaan luomua. Jo viime vuonna boolia tuunattiin niin, että se oli 85-prosenttisesti luomua. Samalla juoma muuttui vähemmän makeaksi. Ennen viime vuotta mikään boolin ainesosista ei ollut luomua. Kuten viime vuonna, nytkin tarjoiluissa korostetaan kotimaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Pöydän antimissa on laajasti kotimaisia luomutuotteita sekä kalaa ja riistaa. Makeissa tuotteissa käytetään esimerkiksi Kultarannan pensasmustikoita ja muita kotimaisia marjoja. Suolaisina ruokina on tarjolla muun muassa hauki-mäti-ahvenvoileipäkakkua, tomaatti-basilikavoileipäkakkua, silakka-tyrni- ja kuha-nokkosohukaiskääryleitä, suppilovahvero- ja metsäsieni-ohrapiirakkaa ja härkäpapupyöryköitä. Makeita leivonnaisia on niitäkin useaa sorttia. Perinteisen Ellen Svinhufvud -kakun seuraksi pöytään katetaan salmiakkileivoksia, puolukka-toskakakkua, suklaa-perunaleivoksia ja omena-kaneli-, kerma-kinuski-, tyrni-tuorejuustosuupaloja. Luomuboolin lisäksi juomina on kahvia, teetä, luomupuna- ja valkoviiniä, hävikkileipäolutta ja Kultarannan omenamehua.