Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Onko sinulla herkkä makuaisti? Lähde raatiin mukaan päättämään, millainen on Moro-pintso – Chef Santeri teki kaksi suolaista ja yhden makean vaihtoehdon

Suomen suurin ruokafestivaali Tamperrada järjestetään Tampereella 19.– 23. elokuuta. Tällä kertaa mukana on myös Moro-lehden nimikkoannos, joka on myynnissä viikon aikana K-Supermarket Kuninkaankulman lounasravintolassa, johon perustetaan Tamperradan ajaksi tamperelainen pintso-paari. Ehdolla olevat Moron nimikkoannokset ovat kunnianosoitus tamperelaisille ruokaperinteelle. Ne tehdään Tampereella tai lähiseudulla tuotetuista raaka-aineista. Annokset valmistavat Chef Santeri eli Santeri Vuosara sekä ruoka-ammattilainen Ida Ritari . Suomen suurimmassa ruokafestivaalissa tamperelaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan keittiönsä parasta osaamista pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina edulliseen kolmen euron hintaan. Yleisö kävelee baskilaiseen tyyliin pitkin Tampereen katuja ja tutustuu tamperelaiseen ravintolatarjontaan. Pintso-paarissa tavataan – Herne-gazpacho on kunnianosoitus tamperelaiselle yö- ja baariruoalle 1950-luvulta. Silloin kun ei ollut vielä Siilinkarin grilliäkään, käytiin pikkutunneilla ”Assan paparilla” eli Asemabaarissa hernekeitolla. Tämä moderni versioni valmistetaan tuoreista herneistä ja tarjoillaan jääkylmänä espanjalaisen esikuvansa tavoin. –  Sorsapuiston silakat saavat moussen muodon sekä seurakseen pikkelöityjä sinapinsiemeniä ja sipulia sekä tuoretta tilliä tässä tamperelaisen ruisleivän päällä tarjoiltavassa pintsossa. –  Perunaleivos edustaa jälleen ajankohtaista hävikkiruokateemaa. Kuivahtaneista kakunjämistä elvytetään vadelmahillon ja suklaan kanssa herkullisia leivoksia, jotka tässä tapauksessa tarjoillaan pintson muodossa. Alkuperäisessä perunaleivoksessa on kostukkeena konjakkia, minun versiossani on rommia, koska se sopii makumaailmaan mielestäni paremmin, selvittää Chef Santeri. Tamperradan aikana Kuninkaankulman lounasravintolassa on myynnissä myös Vuosaran ja Ritarin kilpailupintso. – Siinä on mustamakkara-karitsanmaksaterriiniä, Tampere-ginillä maustettua puolukkaa ja alla arinarievää. Moro-pintson valinta on tarkkaa puuhaa, joten raatiin tarvitaan kolme herkällä makuaisitilla varustettua Moron lukijaa. He saavat maisteltavaksi kaikki kolme vaihtoehtoa yhdessä Leivon leipomon toimitusjohtajan Harri Jaakkolan ja K-Market Kuninkaankulman kauppiaan Mikko Salmian kanssa. Raati kokoontuu maanantaina 12.9. ja voittanut Moro-pintso paljastetaan torstaina 15.8. Moro-lehdessä. Jos haluat raatiin, ilmoittaudu mukaan arvontaan alla olevalla lomakkeella! Lähde Moron pintso-raatiin!