Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Ajanviete Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Ikaalisten kylpylä aloitti yt–neuvottelut: nyt harkitaan, kuinka liiketoiminta jatkuu – ”Koronan kanssa tällä asialla ei ole mitään tekemistä”

Ikaalisissa ilmoitettiin viime viikolla yhteistoimintaneuvottelujen alkamisesta. Asiasta kertoo Scandic Hotelsin viestintäpäällikkö Johanna Uimonen . Uimosen mukaan Ikaalisten kylpylän kiinteistöjen vuokrasopimus on päättymässä tänä vuonna. – Siellä harkitaan suunnitelmia, kuinka liiketoiminta jatkuu tässä tilanteessa. Uimonen korostaa, ettei mitään päätöksiä ole tehty. Ikaalisten kylpylällä on nyt noin 70 työntekijää. – Neuvottelut kestävät nyt kuutisen viikkoa. Kommentoimme ja kerromme asiasta kun neuvottelut ovat päättyneet. Scandic Hotels ei omista Ikaalisten kylpylää vaan sen omistaa erillinen kotimainen kiinteistösijoitusyhtiö. Scandic on tiloissa vuokralla. Hotellit avoinna Uimonen toteaa, että luonnollisesti Scandic neuvottelee myös kiinteistönomistajien kanssa. Niistä neuvotteluista ei anneta tietoja. Asiakkaiden suuntaan alkavat yt–neuvottelut eivät näy. Ikaalisten kylpylän toiminta jatkuu tällä hetkellä normaalisti. – Koronan kanssa tällä asialla ei ole mitään tekemistä. Viestintäpäällikkö Uimosen mukaan kaikki Suomen Scandic-hotellit ovat tällä hetkellä auki ja asiakkaat tervetulleita. Ikaalisten kylpylä muuttui Scandic-hotelliksi toukokuussa 2018, kun Scandic osti Restelin hotelli- liiketoiminnan. Kaupalla se nousi Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi. Viime viikolla Scandic Eden avattiin yleisölle mittavan remontin jälkeen. Eden sijaitsee Nokialla eli varsin lähellä Ikaalisia. Omistaja ei näe dramatiikkaa Ikaalisten kylpylän kiinteistön rakennuksineen on omistanut syksystä 2018 jyväskyläinen Ikaali Invest oy. Yhtiön takana ovat kiinteistösijoittamisen ammattilaiset, pörssiyhtiö Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tapani Rautiainen. Ikaali Investin toimitusjohtaja Timo Kauppinen toteaa, että Ikaalisten kylpylän viihdekylpylä Mainingin hotelleineen, vanhan kylpylän, hotelli Ikaalian ja kylpylähotellista joitakin osakkeita omistava yhtiö odottaa nyt Scandicin ratkaisuja toiminnan jatkumisesta. Ikaali Investin omistus jakautuu kahtia niin, että Roinisen ja Rautiaisen omistama Maakunnan asunnot oy omistaa 51 prosenttia ja Roinisen perheen sijoitusyhtiö Corecapital 49 prosenttia. Ikaali Investin hallituksen jäsen Petri Roininen vahvistaa tiedon, että vuokrasopimus Scandicin kanssa on päättymässä. Hän ei näe tilanteessa dramatiikkaa. – Tyypillisesti hotellikiinteistöjen vuokrasopimukset solmitaan 10—15 vuodeksi. Ikaalisten Kylpylän pitkäaikainen vuokrasopimus on vuorollaan päättymässä, hän sanoo. Roinisen mukaan Ikaali Invest käy eri tahojen kanssa neuvotteluja, Mahdollisiin Ikaalisten kylpylän investointitarpeisin hän ei halua ottaa kantaa. – Totean vain, että Ikaalisten kylpylällä on pitkä historia. Se on ikaalislaisille tärkeä. Voisi sanoa, että Ikaalinen tunnetaan juuri kylpylästään. Uutista täydennetty 16.3. kello 17.42.