Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Legendaarisen tamperelaisravintolan perustaja Veijo Kokkarinen on kuollut

Keittiömestari Veijo Kokkarinen kuoli Tampereella maaliskuun 30. päivänä 2020 lokakuussa 2016 sattuneen tapaturman jälkiseurauksiin. Hän syntyi Nilsiässä 27.1.1951 ja oli kuollessaan 69-vuotias. Ravintola-alalle Veijo päätyi osittain äitinsä ansiosta. Äidin mielestä työ rengasliikkeessä oli liian raskasta nuorelle pojalle ja hän kehotti poikaa hakemaan kokkiharjoittelijaksi. Niinpä Veijo aloitti keittiöuransa harjoittelijana Helsingin Kaivohuoneelta vuonna 1968. Matka jatkui pian Perhon ravintolakouluun, jonka jälkeen Veijo teki yli 20 vuotisen uran keittiömestarina Ragni Rissasen legendaarisissa ravintoloissa kuten Rivolissa ja Mikadossa. Lisäoppia alalle Veijo hankki opintomatkoilla Geneveen, Pariisiin ja Tukholmaan. Veijo siirtyi vuonna 1987 keittiömestariksi Hotelli Rivoliin Kuopioon. Chef Rôtisseur -arvonimen ja siihen kuuluvat käädyt hän sai vuonna 1989. Tampereelle Veijo tuli vuonna 1991 johtamaan Hotelli Rivolin keittiötä. Tampereelle jäämiseen vaikuttivat Veijon mukaan puolison tapaaminen, oman yrityksen perustaminen ja kesäpaikan löytyminen Näsijärven Selkäsaaresta. Tampereella Veijo tunnettiin vuonna 1995 perustamansa Veijon Kokkitykki -ravintolansa kautta. Tammelantorin laidalla sijainnut ravintola osoittautui erittäin suosituksi. Ideana oli tarjota hyvää ja konstailematonta kalaruokaa parhaista raaka-aineista. Veijo itse "lupsakkana savolaisena" oli olennainen osa "kala-bistronsa" antia. Ravintolalla oli runsaasti pitkäaikaisia ja uskollisia kanta-asiakkaita. YLE TV2 teki vuonna 2000 sarjan Tammelantorin kahdesta kokkiyrittäjästä, missä Veijon Kokkitykki oli merkittävässä roolissa. Ohjelman sekä Veijosta kirjoitettujen lehtijuttujen ansiosta Veijo sai kansallisen tason kuuluisuutta, mikä johti uusien asiakkaiden saapumiseen ympäri Suomen. Parhaiten Veijo muistetaan työtä pelkäämättömänä keittiöammattilaisena ja yrittäjänä, joka säilytti aina positiivisen elämänasenteensa. Hän myös aidosti nautti muiden ihmisten läsnäolosta, mikä oli hänelle aivan olennainen osa yrittämisen konseptia. Nuorempana Veijon mieluinen harrastus oli uiminen, mutta yrittäjänä toimiminen ei jättänyt juurikaan aikaa harrastuksille tai lomille. Töistä päästyään Veijo rentoutui iltalenkillä koirapoikien kanssa. Musiikki oli Veijolle tärkeää, ja se soikin töissä koko päivän. Veijo piti myös tanssimisesta, ja vaimon kanssa pyörähdeltiin silloin tällöin tanssilavoilla. Jos lomamatkoille ehdittiin, kohteina olivat usein Kreikan saaret. Ravintolayrittäjyys oli Veijon intohimo, mutta sen lisäksi hän oli myös rakastava puoliso, ylpeä isä kolmelle lapselleen ja ukki viidelle lapsenlapselleen sekä omistautunut isäntä kahdelle tiibetinspanielilleen. Vapaa-aikansa hän vietti mieluiten vaimon, lasten ja lastenlasten sekä koirien kanssa mökeillään Näsijärvellä ja Nilsiässä. Kirjoittajat ovat Veijo Kokkarisen poika ja puoliso.