Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Linnan juhlat Näköislehti Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Moro Mielipiteet Tähtijutut

Millainen on Tammelantorin kebab-ravintola, jota kehutaan Tampereen parhaaksi ja jossa ei myydä pitsaa? – Kävimme testaamassa salaisella reseptillä valmistetun ruoan

Täällä näin, sanoo Ahmed Hassan ravintolassaan ja koputtaa sormella ohimoaan. Siellä ovat tallessa kaikki Nile Kebabin tärkeät reseptit, kaikki itse kehitettyjä. – Lisäksi ne ovat varmuuden vuoksi tallessa kotona paperilapulla, nauraa Hassan, joka on pitänyt ravintolaansa vuodesta 2012. Moro teki Nile Kebabista jutun heti tuoreeltaan. Vuonna 2012 yksi syy juttuun oli se, että yrittäjät olivat olleet vuosia töissä Tampereen ensimmäisessä kebab-paikassa Abu Fuadissa, joka oli lopettanut. Moni jäi kaipaamaan hyviä kebabeja ja kehotti Hassania perustamaan oman paikan. Eihän siinä sitten muu auttanut. – Omat reseptit syntyivät aika nopeasti eikä niitä ole sen jälkeen tarvinnut muuttaa. Lukijoiden toive Moro kertoi syyskuussa, että monien kaipaamaa Abu Fuadin kebab-lihaa ja punaista kastiketta saa jälleen, kun yhteistyö vähittäiskauppoihin valmistuksesta alkoi Teivon Lihan kanssa. Jutun jälkeen Moron lukijat pyysivät uutta juttua myös Fuadin työntekijän Nile Kebabista, jota moni kehuu kaupungin parhaaksi. – On mukavaa saada hyvää palautetta ruoastamme. Omat reseptit menivät kerralla niin nappiin, ettei niitä ole muutettu avaamisen jälkeen. Lihakebab, broiler-kebab, maksa-kebab, falafel sekä punainen ja valkoinen kastike tehdään paikan päällä. – Raaka-aineet tulevat Keskolta, mutta kaikki valmistetaan täällä ravintolassa, Hassan sanoo. Hän korostaa, että valkosipulikastiketta lukuun ottamatta kaikki on gluteenitonta ja laktoositonta. Ei pitsoja Alusta alkaen Hassan päätti keskittyä vain kebabeihin. Hän työllistää kaksi henkilöä, Augustina Gunindhartin ja Chouaib Trikin . – Täällä ei myydä pitsaa, vaan pelkästään kebabia. Joskus sisään tulee asiakkaita, jotka yrittävät tilata pitsaa lukematta ruokalistaa, Hassan nauraa. Hassan sanoo, että vakioasiakkaat tulevat ravintolaan lihakebabin tai maksakebabin perässä. – Itse täällä maustettu liha on suosittua ja maksa-kebabia ei kaikkialta saa. Ihme on, että paikka on auki vain iltakahdeksaan. – Minulla on kotona kaksi pientä lasta, jotka odottavat isää. Lisäksi seutu hiljenee illansuussa. Makutestissä liha Moron uusintakäynnillä ostettiin lihakebab ranskalaisilla. Kebab-liha oli parasta pitkään aikaan. Mausteisuus oli sopiva ja liha oli pehmeää, helposti pureskeltavaa ja suussa sulavaa. Kastikkeet olivat juuri sopivan ärhäköitä. Nimi viittaa Niiliin. Toiminut vuodesta 2012. Omistaja: Ahmed Hassan. Tarjolla on vain erilaisia kebabeja. Ravintolan osoite on Kyllikinkatu 11, Tammelantorin pohjoisreunalla. Aukioloajat: Maanantaista lauantaihin kello 11–20 sekä sunnuntaisin kello 12–20. Kebabien hinnat ovat 7–9,70 euroa. Lounastarjous kello 11–15, esimerkiksi kebab-annos 9,50 ja juoma 2 euroa.