Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Palkittu hampurilaisketju avaa ravintolan Tampereelle – uusi tila löytyi keskeiseltä paikalta

Tampereen ravintolatarjonta kasvaa kevään aikana, kun Social Burgerjoint -ketju avaa uuden hampurilaisravintolan keskustassa. Aamulehti kertoi lokakuussa, että ravintolaketju etsii sopivaa liiketilaa premium-paikalta Tampereelta. Nyt kriteerit täyttävä tila on löytynyt Hämeenkadulta. Ravintolaketjun luova johtaja Pikkis Tuomonen kertoo, että vuokrasopimus optikkoliike Keopsin ja kebab-pizzeria Selvin välissä sijaitsevasta liiketilasta on jo allekirjoitettu. Ennen avajaisia edessä on remontti. Kyseisessä liiketilassa ovat aiemmin toimineet muun muassa Aussie Bar ja cokctail-baari Lady Marmalade. Viimeisimpänä paikalla toiminut Lady Marmalade ehti toimia vain muutaman kuukauden sen jälkeen, kun avasi ovensa vuosi sitten . Maksukyvyttömyysrekisterin mukaan yritystä haettiin konkurssiin viime lokakuussa. Remontti määrää tahdin Uuden ravintolan avajaispäivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon. Tuomonen arvelee, että avajaisia vietetään maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa. Aikatauluun vaikuttaa eniten remontti, joka tiloissa on tehtävä ennen ravintolan avaamista. Tuomosen mukaan suurin työ tulee olemaan ilmastoinnin remontointi toimivaksi. Lisäksi ravintolasta aiotaan tehdä ketjun näköinen. 150 neliön liiketilaan mahtuu Tuomosen mukaan noin 50 asiakaspaikkaa. – Ravintolasta tulee puhtaasti hampurilaisravintola, Tuomonen lupaa. Ravintolan aukioloaikoja ei ole vielä päätetty. Ennen päätöstä on Tuomosen mukaan tutkittava Tampereen markkinatilannetta. Hän uskoo, että ratikkatyömaan sekoittamassa kaupungissa aikataulut voivat elää työmaiden valmistumisen mukaan. Tuomonen on uudesta ravintolasta innoissaan. Sopivan liiketilan löytymisessä kesti kaksi vuotta. – Verkkoja on ollut koko ajan vesillä. Siinä mielessä tilan löytäminen ei ollut pelkästään tuurista kiinni, Tuomonen sanoo. Ensimmäinen Social Burgerjoint -ravintola perustettiin Helsinkiin vuonna 2016. Nykyään Social Burgerjointin ravintoloita on myös Haminassa, Keravalla, Porvoossa, Lahdessa, Vaasassa ja Oulussa. Tuomonen ja Herkko Volanen ovat ravintolaketjun perustajia, ja nykyään se on osa Kotipizza Groupia. Tuomonen tunnetaan vuoden 2012 Master Chef Suomi -kokkikisan voittajana. Viime syksynä Social Burgerjointin hampurilainen valittiin Euroopan parhaaksi katuruokakilpailussa Ruotsin Malmössä. Päivitys 13.1.2020 kello 17.19: Lisätty jutun loppuun taustatietoja ravintolaketjusta.