Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Valkeakosken Pihvikievarin yrittäjä: Onneksi rasvakanavat olivat puhtaat, muuten palo olisi voinut levitä

Ravintola Pihvikievarissa syttyi tulipalo torstaiaamuna kello yhdeksän jälkeen, kun rasvakeitin syttyi palamaan. Pelastuslaitos ehti jo kiitellä työntekijää esimerkillisestä toiminnasta palon rajoittamisessa. Kiitokset kuuluvat ravintolan yrittäjälle Jaana Ruuskalle . –Rasvakeittimet olivat olleet kymmenisen minuuttia päällä, ja olin itse takahuoneessa tekemässä valmisteluja. Haistoin käryä. Rasvakeittimessä oli voimakas savu. Kun sammutin virrat, niin samalla keittimet löivät liekkejä. Tulityökurssin käynyt yrittäjä yritti sammuttaa palon sammutuspeitteellä. – Kun tuli pääsi leviämään peitteen alta, soitin hätäkeskukseen. Kun se saapui paikalle, oli molemmissa rasva-altaissa jo kunnon liekit. Pelastajat saivat rajattua palon paistotilaan, ettei se päässyt leviämään. Kattavat savuvahingot Ruuskan mukaan palovahingot saatiin rajattua pieneksi ravintolan keittiössä. Savuvahingot ovat kuitenkin kattavat. – Meillä oli onneksi puhtaat rasvakanavat. Ne puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Jos ne olisivat olleet tukkoiset, kuten monessa ravintolassa on, niin palo olisi levinnyt hormiin. Haastattelun aikaan Ruuska odotti sähkömiehen saapumista, jotta hän tarkastaisi pistorasiat. –  Tänään ei missään nimessä saada ravintolaa auki. Ruuskaa harmittaa, koska hiihtolomaviikko oli ravintolassa hyvää sesonkia. Hän toivoo, että ravintola voitaisiin mahdollisesti saada auki lauantaina. – En kyllä uskalla luvata, mutta kyllä täällä töitä tehdään yömyöhään sen eteen.