Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut Näköislehti

Tamperelaistislaamot pääsivät mitaleille arvostetussa alkoholialan kilpailussa – ”palkinnot ovat ratkaiseva tekijä ulkomaankaupan aloittamisessa”

Tampere Brewing-Distillery -tislaamon jokainen gin pääsi mitalisijoille International Wine and Spirit Competition -kilpailussa (IWSC). Tislaamo osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa. Olut- ja tislaajamestari Mika Pirisen mukaan tärkeä osa voittoa ovat kotimaiset raaka-aineet. Niiden ansiosta suomalaiset ginit menestyvät maailmalla. – Suomalaisten puhdas vesi ja luonnon raaka-aineet tekevät juomasta erityisen. Käytämme puolukoita ja pälkäneläistä mesiangervoa. Juomista tulee selvästi eri makuisia kuin muilla. Tampere Brewing-Distilleryn gineistä kaksi sai hopeaa ja kaksi pronssia kilpailun eri kategorioissa. Aiemmin tänä vuonna yhtiön Tampere Gin valittiin kansainvälisessä World Gin Awards 2019 -kilpailussa oman kategoriansa parhaaksi giniksi Suomesta. Pirinen kertoo kehitelleensä Tampere Ginin makua kahden vuoden ajan. Sen eri versioiden maut on suunniteltu neljän vuodenajan mukaan. Kilpailusta saadut palkinnot vaikuttavat yhtiön myyntiin positiivisesti. – Nyt saadut palkinnot ovat varmasti ratkaiseva tekijä ulkomaankaupan aloittamisessa. Kotimaassa taas myynti kasvaa Alkossa ja ravintolat haluavat tuotteitamme myyntiin, Pirinen sanoo. Suomen alkoholilainsäädäntö tuottaa Pirisen mukaan vaikeuksia heidän tuotteidensa levittämiseen. – On vaikeaa, ettemme saa markkinoida tuotteita vapaasti netissä tai lehdissä. Toisaalta laatutuotteelle riittää aina kysyntää. Myös toinen tamperelaistislaamo pääsi palkinnoille International Wine and Spirit -kilpailussa. Pyynikin käsityöläispanimon tislaamo Pyynikin Distilling Company sai pronssia ensimmäisellä tuotteellaan, Payday Craft Ginillä.