Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut Näköislehti

Lihansyönnin puolittaminen on tehty kuluttajille vaikeaksi – Kahden hengen talous ei kasva moninkertaiseksi hyvälläkään säällä

Lukijan mukaan kesällä on epätoivoista yrittää tehdä pieni liharuoka. Uusi IPCC-raportti korostaa etenkin sitä, että maankäytön uudistamisen lisäksi on tärkeää vähentää lihansyöntiä. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ei tahdo painostaa meitä syöjiä paremmille tavoille, vaan heittää pallon elintarviketeollisuudelle: tehkää pienempiä pakkauksia (Ylen Aamu-tv 9.8.). Kaipa kauppakin haluaa teollisuudelta näitä kilon grillipihvipaketteja myydäkseen ne sisäänheittotuotteina pilkkahintaan. Kesällä on aika epätoivoista yrittää tehdä pieni liharuoka. Kahden hengen talous ei nimittäin kasva moninkertaiseksi hyvälläkään säällä. Viikko sitten kävin ravintolassa, jossa oli tarjolla 180 gramman naudanpihvi kera jättimäisen tikkuperuna-annoksen ja keitetyn kaalin. Tuolla otteella myös hävikki on jättimäinen. Fogelholmin mukaan kulutus olisi hyvä saada alle puoleen nykyisestä. Ilmoittautukoon ravintola, josta saan 70 gramman pihvin, yhden keitetyn perunan ja maailman maukkaimman salaatin! Kirjoittaja on yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Tampereelta.