Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Eurovaalikone Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Yleisön suosikki oli vaniljan ja appelsiinin makuinen kuppikakku – sunnuntaina Tapulikahviossa on myynnissä tätä Moro-varaa

Kirppispullasta on tullut keskeinen osa Moron peräkonttikirppistä, ja joskus ne ovat jopa loppuneet kesken. Tänä vuonna leivonnaisia varataan 1 500–2 000 kappaletta. Lukijoiden kesken järjestetyn äänestyksen voitti pulla nimeltä Moro-vara. Se oli selkeä voittaja. Moro-vara on kuppikakku. Siinä maistuvat vanilja ja appelsiini. Päällä on valkosuklaasta ja tummasta suklaasta tehty kuorrute. Kirppispäivänä 12. toukokuuta leivonnaiset ovat takuulla tuoreita, sillä ne tulevat uunista edellisenä yönä. Tampereen seudun ammattiopiston Tredun leipuri-kondiittoriopiskelijoita ja heidän opettajansa ovat leipomassa. – Opiskelijat haluavat kokeilla jo kouluaikana, miltä yötyö maistuu. Tässä opetus ja työelämä kohtaavat, opettaja Esa Salo sanoo. Leivonnaiset on leivottu voilla, ja ne ovat laktoosittomia. Myyntiin tulee myös gluteeniton versio. Ehdokkaiden nimet olivat Moro-chili, Moro-vara, Moro-cookie ja Moro-kori. Äänestyksen voittaja Moro-vara tulee myyntiin Tapulikahvioon. Tuotto menee tuttuun tapaan RuokaNysselle, joka jakaa elintarvikkeita vähävaraisille tamperelaisille. Moron peräkonttikirppis järjestetään sunnuntaina 12. toukokuuta kello 9–15 Tampereen Keskustorilla ja Frenckellinaukiolla. Alueelle mahtuu runsaat 400 autoa. Lisäksi puistossa on 80 pyöräpaikkaa. Peräkonttikirppis järjestetään yhdessä Tampereen ev. lut. seurakuntien diakonian ja yhteiskuntavastuun kanssa. Tuotot ohjataan Ruokanysselle, joka jakaa ruoka-apua tamperelaisille.