Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Näköislehti Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut

Tomi Björck maistelee aasialaisia ruokia – koiran syönnissä tuli raja vastaan

Australiaan kotiutunut tv-kokki Tomi Björck nähtiin televisiossa Tomi ja uskomaton Australia -sarjassaan matkustamassa ympäri nykyistä kotimaataan. Sarja saa nyt jatkoa, mutta Australian sijaan suuntana on Aasia, jonka monipuolinen ruokakulttuuri on jo pitkään ollut Björckin intohimo. – Olen käynyt pelkästään Thaimaassa 35 kertaa tutkimassa maan ruokakulttuuria. Siksi oloni oli lähtiessä erittäin itsevarma. Se varmuus tosin kariutui pian. Siinä missä Australiassa kuvatuissa jaksoissa pääosassa olivat raaka-aineet ja niistä kokatut annokset, mennään Aasiassa kulttuuri ja tilanteet edellä. Björckin mukaan ohjelman jokainen jakso on erilainen. Annoksia ei nyt kokata, vaan maistellaan ja testaillaan erilaisia erikoisuuksia miljoonakaupunki Manilasta Bangkokiin ja Laosin viidakoihin. Katuruokakojussa tarjottiin koiraa Manilan ghetto ja sen ihmiset herkistivät Björckin mukaan koko kuvausryhmän. Miljoonakaupungin kahdet eri kasvot ja eriarvoisuus tulivat selväksi. Laosissa Björck ja muu kuvausryhmä taas päätyi kunniavieraiksi paikallisiin ristiäisiin. Filippiineillä kalastetaan ja japanilaisella maaseudulla vieraillaan ravintolassa, jossa apinat kantavat olutta pöytään. Japanissa tutustutaan myös pelottavaan eksotiikkaan, kun Björck saa oppia tappavan myrkyllisen pallokalan käsittelyssä. Myös uteliaasti ruokaan ja erilaisiin raaka-aineisiin suhtautuvan ammattilaisen rajat löytyivät Aasian-reissulla. – Vietnam oli hämmentävän eksoottinen. Siinä vaiheessa, kun katuruokakojussa tarjottiin koiranlihasta valmistettua ruokaa, tuli raja vastaan. Minulle koira on kotieläin, jota en halua syödä. Tomi ja uskomaton Aasia TV5 klo 21.00