Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Jukola 2019 Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Nyt avataan siipien noutoravintola – Take away -annosten kysyntä on kasvanut niin lujaa, että Tampereelle tulee uusi Siipiweikot

Moro Kävimme maanantaina Tampellan Juhlatalonkadulla katsomassa Siipiweikkojen uutta ravintolatilaa. Viimeisellä viikolla tapahtuu paljon ja nopeasti. Vielä alkuviikosta moni asia oli kesken. Lasi-ikkunaseinää suojasivat vanerit, kalusteita ei ollut. Sähköt kyllä oli pieniä viilauksia lukuun ottamatta. Perjantaina ravintola on kuitenkin valmis avaamaan ovensa. – Nyt meillä on tilaa niin, että saamme odotetut vegesiivet tänne ja myös Aleksanterinkadun vanhaan ravintolaan, sanoo Laura Yli-Houhala. – Meillä oli Vegemin valmistamia vegesiipiä yhden kerran alkuviikosta keskustan vanhassa paikassa. Saimme paljon huomiota ja runsaasti hyvää palautetta. Vegesiipikeskustelussa on jännittävää, että sekä vegaanit että lihansyöjät ovat sitä mieltä, että jotakin heiltä on pois tässä siipiasiassa. Lihansyöjien mielestä on jotenkin väärin, että kasvisyöjä syö lihaa muistuttavaa ruokaa. Nouto tai paikan päällä Tampellan Siiweikot painottaa noutoon. Asiakaspaikkoja on sisällä 20, ja lisää tilaa antavat terassin 35 asiakaspaikkaa. Terassi on tarkoitus saada lähes ympärivuotiseen käyttöön, ei vain kesäajalle. – Tästä on helppo noutaa take away -annos, sillä lähellä on parkkipaikkoja. Keskustassa Aleksanterinkadulla parkkeeraaminen on melko hankalaa, mainitsee Laura Yli-Houhala. Laura vastaa nyt Siipiweikoissa siivistä. Hänen isänsä Pekka Yli-Houhala on vetäytynyt sivummalle ja keskittyy kastikkeisiin. Pekka on se mies, joka toi siivet Pirkanmaalle. Yli puolet Suomen siivistä syödään tällä alueella. – Kaikki sai alkunsa vuonna 1991 jääkiekkoilijoista. NHL:ssä pelanneet kiekkoilijat halusivat siipiä myös Suomen lomallaan, ja minä vastasin tarpeeseen. Hän ei olisi osannut aavistaa silloin, kuinka koukuttavia niistä tulee. Laura sanoo, että he arvelivat kaksi vuotta sitten, että nyt ollaan siipien menekin huipulla, ja ettei niitä enempää uppoa tamperelaisiin. Väärässä olivat. Nyt näyttää siltä, että huippua ei ole edelleenkään saavutettu. – Siipiweikot on jokaisena olemassaolonsa 26 vuotena kasvanut. Tämä on ollut huima kehityskulku, sanoo Siipiweikkojen perustaja Pekka Yli-Houhala. Lue lisää: Maistoimme tesomalaisia vegesiipiä, raadilta hyväksyvä mutta kumimaisuutta korostava tuomio – "Teimme ne, koska haluamme tukea tamperelaista ruokakulttuuria" Vegesiivistä syntyi haloo: Miksi kasvisruoan pitää näyttää ja maistua lihalta? – Vegaanin herkkua olivat ennen kanankoivet ja grillikylki Lauantai on suosituin Siipiweikoilla lauantai on myynnin suurin päivä. Silloin käydään sekä ravintolassa että noudetaan. Sunnuntaisin on runsaasti Wolt-toimituksia. – Tähän asti meillä on tilan vuoksi ollut Foodora auki ainoastaan maanantaista torstaihin. Jatkossa uuden tilan ansiosta tämäkin asia korjaantuu, kertoo Laura Yli-Houhala. – Take away- myynnin räjähdysmäinen kasvu on venyttänyt keittiömme äärimmilleen ja Tampellan ravintolan auetessa pystymme siirtämään kotiinkuljetus- palvelut sinne. – Aleksanterinkadulla on se tilanne, että keittiö on pieni ja ravintolasali suuri. Täällä Tampellan Siipiweikoissa on toisin päin: keittiö on valtava ja ravintolaa on pienesti. Aikojen alussa tilassa on ollut Tampellan ruokala. Ennen tätä uusinta remonttia tila oli pelkkää keittiötä, joten melkoinen muutos on tapahtunut. Tampellan Siipiweikkojen osoite on Juhlatalonkatu 5. Ravintola on avattu perjantaina 29. maaliskuuta 2019. Suomeen ja etenkin Pirkanmaalle siivet rantautuivat Amerikasta. 1990- luvun alkupuolella ensimmäinen kastikekuormamme matkasi Suomeen ja tästä alkoi uuden tamperelaisen perinneruuan synty. Siipiweikot avasi Tampereelle ensimmäisen Siipiweikot-ravintolan elokuussa 1993. Kyseessä on Suomen ja koko Euroopan ensimmäinen kanansiipiin ja kastikkeisiin erikoistunut ravintola. Yritys on toiminut pian 26 vuotta. Hot Wings Oy, jonka omistuksessa Tampereen Siipiweikot ovat, on yksityinen perheyritys.