Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Tähtijutut Moro Näköislehti Mielipiteet

Muistatko Tampereen epäonnistuneen Foodstationin? Tiloihin aukesi tänään uudenlainen ravintolakokonaisuus – vetonaulana vegaanista mättöruokaa

Vanhan Foodstationin tiloihin noussut ravintolakokonaisuus avasi ovensa Tampereen rautatieaseman Pendolino-tunnelissa torstaina. Puolitoista tuntia ennen ovien aukeamista ravintolapäällikkö Eero Koiranen kertoi, että ravintolassa tehdään vielä viimeisiä silauksia ja lupaili, että kaikki on valmista kello 18. – Kyllä odotus on, että tupa tulee täyteen, Koiranen uumoili avajaisten suosiota torstaina alkuillasta. Katso video: tällainen uudesta ravintolakokonaisuudesta tuli: Odotus osui oikeaan. Muutamaa minuuttia ennen kello 18 Hoax – Vegan & awesome -ravintolaan ja koko Bonker the Moodcourt -ravintolakokonaisuuteen jonotettiin. Tamperelaiset Olga Juslin ja Kiira Halenius halusivat kokeilla nimenomaan vegaanista mättöruokaa. – Tuntuu, että Suomessa ei erityisemmin ole vastaavia ravintoloita, Halenius sanoo. Puolentoista kuukauden remontti Bonker the Moodcourt toimii entisen Foodstationin tiloissa. Aamulehti kertoi Foodstationin epäonnistumisesta lokakuussa 2016. Ravintolakeskittymä toimi Pendolino-tunnelissa kolmen vuoden ajan. Tilat omistaa Finnpark-pysäköintitaloyhtiö, joka kaavaili tuolloin vuokraavansa tiloja kokouskäyttöön. Foodstation oli auki vain noin kolme vuotta, jonka aikana tunnelin ravintolat vaihtuivat tiuhaan. Viimeisenä ovet sulki legendaarisen kebab-ravintolan omistaja Abu Fuad heinäkuussa 2016. Yhdeksi syyksi Foodstationin epäonnistumiselle arvioitiin tuolloin sen kiireisille junamatkailijoille vaikeasti löydettävää sijaintia. Moodcourt-ravintolahankkeen taustalla olevat Olympiakorttelin, Kaijakan ja Aloha Ramenin yrittäjät lupasivat Aamulehden aiemmassa haastattelussa , että ravintolakokonaisuus tarjoaa ruokaa fast casual -hengessä. Vegaanisen roskaruokaravintolan lisäksi ravintolakokonaisuuteen kuuluu meksikolaista ruokaa tarjoava TnT eli Tacos ’n Tequila ja kahta ravintolaa yhdistävä, loppuillasta yökerhoksi muuttuva cocktail-baari, Bonker. – Jengi tulee varmasti mielenkiinnosta katsomaan, että minkälainen ravintola näillä neliöillä on. Ihmiset eivät välttämättä muista, minkälainen Foodstation aikanaan tässä oli, Koiranen arvelee. Ennen avajaisia tilassa tehtiin puolentoista kuukauden ajan remonttia sisustussuunnittelija Sonja Aallon suunnitelmien pohjalta. Aalto kertoo, että tila on epätyypillinen ravintolalle, sillä tila on matala, eikä tiloissa ole esimerkiksi yhtään ikkunaa. – En usko, että kukaan, joka muistaa entisen tilan, tunnistaa tätä samaksi paikaksi, yrittäjä Kimmo Sirviö sanoo. Klassinen uuden ravintolan avaaminen Sosiaalisessa mediassa saadun hyvän vastaanoton pohjalta yrittäjät osasivat jo arvata hyvää vastaanottoa ravintolalle. Sirviö toteaa, että heti kello 18 oven takana oli jonoa. Bonker the Moodcourtin avaaminen sujui hänen mukaansa niin kuin uuden ravintolan avaaminen klassisesti sujuu – töitä tehtiin aivan viimeisille hetkille asti ennen ovien avaamista. Sirviön mukaan ravintolakokonaisuus ei ole minkään muun kopio, vaan täysin omanlaisensa. Ravintolakokonaisuuden ideana on tarjota kahden keittiön ruoat sekä baaritiski. Sirviö kertoo, että ravintolaan saapuva seurue voi tilata eri tiskeiltä ja istua ravintolatilassa minne tahtoo. – Illan mittaan ravintola muuttuu yökerhomaiseksi.