Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Tampereen kauppahallin suosikki avaa uuden ravintolan keskustan tuntumaan – Avajaiset ovat ensi maanantaina 10. elokuuta

4Vuodenaikaa Aleksanterinpuiston lounas on kansainvälistä ja suomalaista ravintolaruokaa. Avajaiset ovat ensi maanantaina 10. elokuuta. Vaikka uusi paikka on valmis, kiire vielä ehti iskeä ennen kuin ollaan avaamiskunnossa maanantaina. Uusi paikka jatkaa 4Vuodenajan Trikoon tyylillä. Salaattipuoli on runsas. Pääruokana voi olla pitkään haudutettua lihaa, kasvivaihtoehto on aina. Periaatteena on, että kaikki tehdään itse. Perjantaisin on Trikoon tapaan teemapäivä, joka voi olla jokin kansainvälinen keittiö. Vaikkapa filippiiniläinen menu. 4Vuodenajan Pyynikin Trikoon asiakkaille oli kova paikka, kun se suljettiin juuri ennen koronaa. Syy ei ollut tauti, vaan remontit, jotka veivät kaikki autopaikat. Uudessa paikassa on ennen ollut Cafe Aleksanterinpuisto. Sen perintönä tila on valmis, keittiö iskussa ja tuolit sekä pöydät asiakkaita vailla. Ravintolan osoite on Puutarhakatu 37. Se on Pyynikin uimahallin lähituntumassa. – Muutamme systeemejä niin, että buffetpöytä tulee salin puolelle, kertoo ravintolapäällikkö Paavo Malaste . Uusi paikka mahdollistaa iltakäytön, koska sijainti on hyvä. Tilaa voi vuokrata yrityksen juhlakäyttöön iltaisin sekä yksityisiin juhliin viikonloppuisin. Myös kabinetti on. "Ruokaa rakkaudella" – Minä suunnittelen ravintolaan menut ja myös Kauppahallin kasvo Yoni Ichtertziä varmasti tullaan näkemään tiskin takana sekä keittiössä, kertoo toimitusjohtaja Mikko Törrö , joka asuu nykyään Oulussa. – Mahdollisuus uuden paikan avaamiseen tuli yhteistyökumppanimme Domelux Oyn Sami Laranteen kautta. Domelux omistaa tilan ja Sami pyöritti siinä Cafea. Keittiön sielu on Omppu Laamanen . Hän on asunut 18 vuotta Suomessa. Kotoisin hän on Filippiinien pääkaupungista Manilasta. Omppu Laamanen oli Trikoolla melkein alusta asti. – Minä rakastan työtäni. On ihanaa saada maut sointumaan toisiinsa. Minä kannatan sitä lausetta, että ruuan laitto on taidetta. Mikko on antanut minulle vapaat kädet toteutukseen. Se on ihanaa. Trikoolla hän sai kehuja karjalanpaistista, joka oli kuin karjalaiset isoäidin tekemää. – Suomessa on uskomatonta, että vieressä on metsä, josta saa villiyrttejä, mahtavia nokkosia ja sieniä. Kerran neljäkymmentä litraa soppaa meni tunnissa. Kauppahalli on fiinimpää ruokailua ranskalaistyyliin, täällä taas on rennompaa. – Me ajattelemme, että Kauppahallin ravintola on meidän iso sisaremme. Laatu ja rennon sosiaalinen ilmapiiri ovat yhdistävä asia, sanoo Paavo Malaste.