Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut Näköislehti

Tunnettu ruokatoimittaja ja -kirjailija Mysi Lahtinen on kuollut

Mysi Lahtinen kuoli perjantaina helsinkiläisessä sairaalassa. Hänen miehensä Reijo Lahtinen vahvisti Iltalehdelle tiedon poismenosta. Mysi Lahtinen tunnettiin kokkina, joka ei säästellyt lihaa, kermaa tai voita. Lahtinen kirjoitti urallaan lukuisia ruokakirjoja. Suuri yleisö muistaa hänet myös Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen ruokapalstan pitäjänä. Hän piti palstaa yhtäjaksoisesti 13 vuoden ajan. Vuonna 2017 hän teki lehteen pikapaluun. Lahtisella oli myös Nelosella oma Kotona tehtyä -niminen ruokaohjelmasarja. Hänet tunnettiin myös juhlapyhien vannoutuneena ystävänä, ja hän kirjoitti juhlapyhistä useita kirjoja. Lahtisen mieleen oli erityisesti joulu. Hän oli tunnettu näky Helsingin Suomenlinnassa, jossa Lahtinen asui perheineen yli neljäkymmentä vuotta, aina viimeisiin elinvuosiinsa saakka. Hänen kirjailijauransa alkoi lastenkirjalla vuonna 1982. Hän kirjoitti keittokirjoja, tietokirjoja ja lastenkirjoja yhteensä yli 30. Hän sai tietokirjailijapalkinnon vuonna 2003. Lisäksi Lahtinen piti 32 vuotta pientä kortti- ja nukkekotikauppaa Pohjois-Esplanadilla. Helsingin Sanomien mukaan Mysi Lahtinen työskenteli loppuun saakka, häneltä jäi kaksi käsikirjoitusta odottamaan kustannusta. Lahtisen kuolemasta uutisoi ensimmäisensä Helsingin Sanoma t.