Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Jukola 2019 Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

NoHo Partners perustaa uuden ravintolayhtiön

Suomeen syntyy uusi ravintolayhtiö, joka ottaa hoitaakseen juuri Michelin-tähdellä palkitun Palacen ja klassikkoravintola Savoyn toiminnan. Uuden yhtiön perustajina ja omistajina toimivat NoHo Partners eli entinen Restamax ja uuden yhtiön johtoryhmän muodostava nelikko: Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka , Ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjät Saku Tuominen ja Jyrki Sukula . Yli 20 vuotta maailman huipulla kokannut Helena Puolakka palaa Suomeen ja ottaa vastuulleen Ravintola Savoyn kehittämisen. Savoyssa hän johtaa sekä keittiötä että salia. Aiemmin Puolakka on toiminut keittiömestarina muun muassa Pierre Koffmanin La Tante Clairessa Lontoossa ja apulaiskeittiömestarina Pierre Gagnairen Hotel Balzacissa Pariisissa. Molemmilla on kolme Michelin-tähteä. Nyt perustettavan Financier Groupin enemmistöosakkaana toimii NoHo Partners. NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström vakuuttaa, että uusi yhtiö saa toimia itsenäisesti. –Koko toimintafilosofiamme ytimen muodostaa vapauden ja vastuun antaminen ravintoloitsijoille, niin tässäkin tapauksessa. Autamme tarvittaessa, mutta tässä tapauksessa mukana on niin kovia nimiä, että on ilo pysyä taustalla, hän toteaa tiedotteessa. Uudelle yhtiölle siirtyvät alkuvaiheessa kaksi klassikkoa, Savoy ja Palace, mutta on todennäköistä, että ravintoloiden määrä kasvaa jonkin verran jatkossa. Saku Tuominen toimii yrityksen luovana johtajana ja Jyrki Sukulan titteli on quality controller. –Olen eräänlainen sisäinen tarkastaja. Katson toimintaa pienen etäisyyden päästä ja pidän huolta, että kaikki yksityiskohdat tunnelmasta asiakaspalveluun ovat kohdallaan, Sukula kuvaa toimenkuvaansa tiedotteessa. Lue tästä Aamulehden arvio ravintola Palacesta helmikuulta 2018.