Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Vaalikone Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Arto Rastaan ravintolaimperiumi laajenee entisestään – Seuraavaksi hän ottaa hoitaakseen perinteikkään kartanon ravintolatoiminnan

Vesilahdella sijaitseva Laukon kartano on pestannut tunnetun keittiömestarin Arto Rastaan ravintolatoimintansa pyörittäjäksi. Kartanon ravintola avautuu uuden toimijan komennossa vappuna. Laukon kartanon isännän Jouni Minkkisen mukaan kartanon kulttuuritoiminta on laajentunut viime vuosien aikana niin suureksi, että ravintolatoiminnan ulkoistaminen oli järkevää. –Huomasimme, että emme osaa itse pyörittää ravintolaa. Kun vieressä oli Suomen parhaat ravintoloitsijat, saimme erinomaisen ratkaisun molempien osapuolten kannalta. Ajoitus tuntuu sopivan hyvin myös Arto ja Katja Rastaan suunnitelmiin, sillä Lempäälä irtisanoi taannoin heidän vuokrasopimuksensa Villa Hakkarissa. –Tämä muutos antaa meille runsaasti lisää voimavaroja keskittyä kulttuuripuolen kehittämiseen, Minkkinen täydentää. Arto Rastas aikoo hyödyntää Laukon kartanossa Villa Hakkarin avainhenkilöitä. Keittiöstä ottaa päävastuun Anne Järvinen . –Laukon kartanon ruoka tulee olemaan kotimaista, kartanotyylistä, reilua ja rehtiä. Hyödynnämme lähialueen tuottajien raaka-aineita. Tapahtumien yhteydessä meillä on erikseen käytössämme ulkogrilli, kuvailee Rastas ravintolan tulevia linjauksia. Rastaiden ravintolaryppääseen kuuluvat ennestään muun muassa Periscope ja Dining 26 by Arto Rastas Tampereella sekä Penélope Helsingissä. Laukon kartano on ollut avoinna yleisölle kesästä 2016 lähtien.