Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Eurovaalikone Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Suomi sai uuden Michelin-ravintolan

Syksyllä 2017 uudelleen avattu klassikkoravintola Palace on saanut Michelin-tähden. Palacessa raaka-aineet sanelevat, mitä ravintolassa kulloinkin tarjotaan. 13 hengen pääosin nuorista kokeista koostuvaa keittiötä johtaa Eero Vottonen , 34. Vottonen on saavuttanut urallaan monia merkittäviä tunnustuksia jo ennen maanantaina jaettua Michelin-tähteä: hän on voittanut Vuoden kokki -kilpailun, Suomen Gastronomian Akatemian Kokkien kokki -palkinnon sekä kultaa Maailman keittiömestariliiton Global Chef Challenge -kilpailussa. Suomessa nyt kuusi Michelin-ravintolaa Michelin-tähdet on ansaittava joka vuosi uudelleen, mikä tarkoittaa, että ravintolan laadun on pysyttävä huipputasolla ympäri vuoden. Suomalaisista Michelin-ravintoloista kaikki onnistuivat tänä vuonna ansaitsemaan tähden uudelleen. Palacen lisäksi Michelin-tähdet on Oralla, Demolla, Grönillä, Ololla ja Askilla. Michelin-oppaassa tähtiluokitus koskee ruuan laatua ja hienostuneisuutta. Yksi tähti tarkoittaa, että ravintola on kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä. Kaksi tähteä puolestaan kertoo, että ravintolan takia kannattaa tehdä kiertomatka. Kolme tähteä tarkoittaa, että ravintola itsessään on matkan arvoinen. Rengasvalmistaja Michelin julkaisi ensimmäisen oppaansa jo vuonna 1900. Lue lisää: Miltä maistuu 400 euroa maksava 17 ruokalajin ja viinien illallinen? Samppanjaa, kaviaaria, ankanmaksaa, tryffeliä kuningasrapua ja Suomen nimekkäin keittiömestari Lue lisää: Herkku-heinäkuu: Näin syöt Helsingissä kuin kuningas – Esittelyssä kaikki viisi Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa ja legendaarinen Palace