Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Eurovaalikone Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Lidliltä takaisinveto: Naudan jauhelihasta löydetty salmonellaa

Lidl vetää takaisin kaksi erää Bergmann-merkin naudan jauhelihaa, joista on valvontanäytteissä todettu salmonellaepäily. Lidl Suomi keskeyttää yhteistyön Skare-lihakonsernin kanssa kolmen salmonellalöydöksen takia. Takaisinveto koskee eriä, joiden viimeiset käyttöpäivät olivat 12.2.2019 ja 14.2.2019. Tuotteet ovat olleet myynnissä kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä viikoilla 6 ja 7. Lidl pyytää jauhelihaa ostaneita ja tuotteen pakastaneita asiakkaitaan palauttamaan mainittujen erien tuotteet Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään. Lidl keskeyttää yhteistyön tanskalaisen Skare Meat Packers -lihatalon kanssa, jonka tuotteesta on lyhyen ajan sisällä kolmesti saatu positiivinen salmonellanäyte. Tiedot jauhelihasta Tuote: Bergmann naudan jauheliha 10% Pakkauskoko: 1 kg Viimeinen käyttöpäivä: 12.2.2019 tai 14.2.2019 Erätunnisteet: 1905520 ja 1906120 Lihan alkuperämaa: Saksa Liha pakattu: Tanska Tavarantoimittaja: Skare Meat Packers Neljä tuotetta poistettu Lidlin valikoimasta on poistettu toistaiseksi neljä Skare-konsernin tuotetta: Bergmann naudan jauheliha 5%, Bergmann naudan jauheliha 10 %, Bergmann naudan ulkofileepihvi ja Bergmann naudan pippuripihvi. Salmonellaepäilyt tulivat Lidlin tietoon vasta tuotteiden viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Osa kuluttajista on kuitenkin saattanut pakastaa tuotteen, ja siksi Lidl pyytää asiakkaita tarkastamaan ostamansa tuotteet. Salmonellatestien tulokset varmistuvat tällä viikolla. Suomeen saapuvan jauhelihan jokainen erä testataan jo lähtömaassa, ja jokaisen maahan saapuvan erän mukana on oltava todistus salmonellavapaudesta. Tästä huolimatta salmonellaa on löytynyt myöhemmin Suomessa tehdyissä testeissä. Salmonellatartuntaa voi ehkäistä kypsentämällä lihan yli 70 asteeseen ja pitämällä lihan ja kasvisten käsittelyssä työvälineet erillään. Jos jauheliha on kypsennetty ja keittiöhygieniasta on huolehdittu, tartuntavaara on hyvin pieni. Salmonellatartuntaa epäilevien tulisi olla yhteydessä lääkäriin.