Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Ajanviete Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Sote-lausuntoa veivattiin alle puoli tuntia eikä tullut valmista – perustuslakivaliokunta jatkaa työtä ensi viikolla: "Ei tule tiistaina valmiiksi. Se on ihan varma"

Eduskunnan perustuslakivaliokunta ei onnistunut saamaan sote-lausuntoaan valmiiksi tällä viikolla. Puheenjohtaja Annika Lapintien (vas.) mukaan valiokunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina aamupäivällä. Sote- ja maakuntalakipaketin valmistelu ei pääse etenemään, ennen kuin perustuslakivaliokunta antaa siitä lausuntonsa. Perjantaina iltapäivällä valiokunnan jäsenet poistuivat kokouksesta tuohtuneen oloisina. Heidän mukaansa sote-pakettia käsiteltiin tämänpäiväisessä kokouksessa alle puoli tuntia, vaikka yhteensä kokous vie nelisen tuntia. Puheenjohtaja Lapintie luikahti ulos kokoushuoneen sivuovesta ja pyyhälsi suoraan kohti täysistuntoa pysähtymättä kommentoimaan asioiden etenemistä medialle. –Seuraava valiokunnan kokous on kello 10.10 tiistaina ja meidän viikkolistamme on netissä kaikkien katsottavansa, Lapintie huikkasi eduskunnan portaikossa. Lapintie ei halunnut arvioida tarkemmin ensi viikon aikataulua. "Ei tule tiistaina valmiiksi" Perustuslakivaliokunnan jäsen, keskustan kansanedustaja Markus Lohi oli harmissaan siitä, että sotelle jäi niin vähän aikaa tämänpäiväisessä kokouksessa. Soten sijaan valiokunta käsitteli tänään muun muassa konkurssilakia. Lohen mukaan valiokunnan pitäisi ottaa ripeämpi aikataulu ja istua kokouksissa myös iltaisin, jos sote-paketti halutaan saada valmiiksi. –Ei tule tiistaina valmiiksi. Se on ihan varma, Lohi sanoi toimittajille.