Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Vaalikone Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Tallipihan kahvilassa ei enää ole 17 laskiaispullan ennätyslistaa, "se ei oikein toiminut" sanoo uusi emäntä

Vuosi sitten tähän aikaan Moro -lehti kertoi, että Tallipihan kahvilassa tavoitellaan laskiaispullien Suomen ennätystä. Listalla oli peräti 17 eri täytettä. Pitihän tämä asia tarkistaa näin laskiaispullasesongin kynnyksellä. Tallipihalla kävi ilmi, että pitkää laskiaispullamenuuta ei enää ole. Eikä emäntänäkään ole enää Susanna Laine , joka listan kehitti. –Nyt vaihtoehtoina ovat kermavaahdon lisäksi manteli, mansikka, vadelma, nutella, kinuski tai näiden sekoitus, listaa kahvilan uusi emäntä Marjo Paalasmaa . –Muuten laskiaispulla on tehty samalla reseptillä kuin aikaisemminkin Tallipihan kahvilassa. Marjo Paalasmaa emännöi kahvilaa yhdessä poikansa Teemu Huhtalan kanssa. Yrityskaupat tehtiin marraskuun alussa. Marjo Paalasmaa on aikaisemmin monille tuttu Tammelantorin torikahvilasta, jota hän ehti pyörittää vuosia. –Nyt torikahvila on myynnissä, sillä aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Totuus on se, että torilla on yksi sesonki eli kesä. Täällä Tallipihalla on monta sesonkia ja väkeä käy vilkkaasti ympäri vuoden. Teemu Huhtala ehti toimia vuosia esimiestehtävissä Helsingin ja Tallinnan välisillä laivoilla. Käy lounaasta Moron testiryhmän ehdoton suosikki on mantelinen laskiaispulla. Siispä sellainen pöytään. 3,50 eurolla sai kooltaan pientä limppua muistuttavan pullan, jonka sisällä oli runsaasti mantelimassaa ja kermavaahtoa. Kahvin kanssa nautittuna hoituu ainakin kaksi ateriaa yhdellä kerralla, lounas ja iltapäiväkahvi. –Pitkä lista oli epäkäytännöllinen ja asiakaskyselyn perusteella päädyimme nykyisiin vaihtoehtoihin. Tässä ovat mukana suosikit, muiden myynti oli vähäistä. Erikoisimpia täytteitä saa kuitenkin pyynnöstä, selvittää Marjo Paalasmaa. –Laskiaispullan saa myös vegaanisena ja gluteiinittomana, Teemu Huhtala muistuttaa. Testipulla oli juuri ennen täyttämistä vedetty uunista ja jäähdytetty. Se oli huomattavan pehmeä, takuulla tuore. –Jokainen työpäivä alkaa pullataikinan tekemisellä ja usein jo aamupäivän aikaan pitää tehdä toinenkin taikina. Tallipihalla laskiaispullasesonki on käynnistynyt jo tammikuun alussa. Sitten kysynnälle käy vähän samalla tavalla kuin jouluherkuillekin. Juhlapäivän koittaessa niihin on jo vähän kyllästytty.