Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Siipiä, joita on maistettava – Nämä wingsit tehdään ilman kanaa

Tämä Mari Moilasen resepti sopii mainiosti hetkeen, kun haluat jotain hyvää, muttet liian epäterveellistä naposteltavaa tai kun et jaksa lähteä suosittuun wings-ravintolaa n. Kukkakaaliwingsit eivät ole tulisia, joten ne sopivat hyvin myös lapsille. Kukkakaaliwingsit 2 keskikokoista kukkakaalia (noin 3 l kkukkakaalin kukintoja) Savupaprikadippi: 1 prk crème fraîchea 2 valkosipulinkynttä raastettuna 2 tl savupaprikajauhetta 1 tl hunajaa suolaa Leivitystaikina: 1½ dl vehnäjauhoja 2 tl valkosipulijauhetta ¼ tl chilihiutaleita ¼ tl mustapippuria suolaa 1½ dl kevytmaitoa BBQ-kastike: 2½ dl hyvää BBQ-kastiketta 2 rkl sulatettua voita 1 rkl vaahterasiirappia ½ rkl sriracha-kastiketta Koristeeksi: lehtipersiljaa 1. Voitele leivinpaperi ja siirrä uunipellille. Huuhtele kukkakaalit ja leikkaa kukinnot suupalan kokoisiksi. Valmista savupaprikadippi jääkaappiin maustumaan. 2. Sekoita isossa kulhossa vehnäjauhojen joukkoon mausteet ja sekoittele joukkoon maito. Kääntele kukkakaalit kauttaaltaan leivitystaikinassa ja nosta kukinnot lusikan avulla leivinpaperin päälle. 3. Paista kukkakaaliwingsit uunissa 225 asteessa 20 minuuttia. 4. Valmista sillä aikaa BBQ-kastike. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. 5. Kasta kukkakaaliwingsit kastikkeessa yksi kerrallaan ja nosta takaisin leivinpaperin päälle. 6. Paista vielä 10 minuuttia. Koristele kukkakaaliwingsit ripottelemalla niiden päälle hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa heti savupaprikadipin kanssa. Lähde: jotainmaukasta.fi