Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Hyvä elämä Urheilu Kulttuuri Linnan juhlat Tähtijutut Näköislehti Moro Mielipiteet

Miltä maistui Linnan juhlien uusi luomubooli, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen?

Tamperelainen kansanedustaja Olli-Poika Parviainen (vihr.) ja puoliso Mari Parviainen juhlistivat Linnan juhlissa myös kymmenvuotishääpäiväänsä. Puitteet olivat siihen sopivan juhlalliset, vaikka varsinaiseen hääpäivään on vielä jokunen viikko aikaa. Parviaiset sanovat viihtyvänsä hyvin kotona. Parisuhde voi hyvin pienien tekojen ansiosta. – Huomioimme toisemme ihan arkisissa askareissa ja elämässä. Olemme kotoilijoita. Myös vihreys yritetään huomioida perheen arjessa. – Yritämme syödä mahdollisimman kestävästi. Syömme lihaa, mutta hyvin vähän. Kierrätämme sen, mitä pystymme. Vaatteita ostan nykyään hyvin vähän, ja se mitä ostetaan on laadukasta. Lasten vaatteissa pyritään huomioimaan, että myös nuorempi voi käyttää niitä, Mari Parviainen luetteli. Linnassa Mari Parviaisella oli yllään tamperelaisen vaatemerkki Uhana Designin Hanna Virkamäen ja Mira Vanttajan suunnittelema juhlapuku. Puvun kankaan kasvikuosi perustui tamperelaisen Opuntia kukkakaupan kasveista otettuihin kuviin. Korut oli valmistettu vanhojen hopealusikoiden hopeasta. – Elämme ihan normaalia lapsiperheen arkea, mutta pyrimme huomioimaan ympäristön pienissä asiassa, Olli-Poika Parviainen sanoi Aamulehdelle Linnassa. Hän totesi, että tekoja tarvitaan. Hän arvosti myös Linnan juhlien teemaa ja sitä, että presidentti Sauli Niinistö on pitänyt ympäristöasioita esillä. – Maailma pitää pelastaa. Meidän pitää näyttää esimerkkiä. Parviaiset kertoivat suhtautuvansa Linnan juhliin kuin treffi-iltaan. He harkitsivat myös Linnan jatkoilla piipahtamista. Aamulla oli tosin tarkoitus lähteä hyvissä ajoin lasten luo. Jo kokenut Linnan kävijä Olli-Poika Parviainen oli ehtinyt myös illan aikana maistaa boolia, jonka perinteistä reseptiä oli muutettu. Tänä vuonna booli tehtiin lähes kokonaan luomutuotteista ja samalla boolin makeusaste muuttui jonkin verran. Juoma ei ole enää yhtä makeaa kuin aiemmin. Parviaisen mielestä muutos oli hyvä. – Booli oli parempaa kuin viime vuonna, hän arvioi Oikaisu 6.12.2018 klo 23.09: Korjattu Mari Parviaisen nimi jutusta.