Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Hyvä elämä Urheilu Kulttuuri Tähtijutut Näköislehti Moro Mielipiteet

Jos seuraa, minne haalariväki menee syömään, saattaa päätyä Tammelan Hoviin – Kahvila-ravintola on lounasaikaan piukassa väkeä

Turisteja neuvotaan seuraamaan, minne paikalliset menevät syömään. Tätä noudattaen päädyimme Tammelan Hoviin. Kello 11 arkipäivänä se on täynnä. Parkkipaikkaa pitää hakea aika kaukaa. Haalaripukuinen kolmikko läheiseltä asemakeskuksen rakennustyömaalta käy täällä likimain joka päivä. –Minulle ei pikaruoka usein maistu. Mieluummin kotiruokaa. Täällä on edullista, ja joka päivä on liha- ja kalavaihtoehto, sanoo Heikki Korhonen . Hinta ei olekaan paha: pääruokalounasbuffet on 9,20 euroa ja keittolounasbuffet 7,20 euroa. Tykötarpeisiin kuuluu salaattipöytä, leipä ja jälkiruoka kahvin kera. Heikki Korhonen, Mika Rekula ja Esa Heinikangas pitävät ruokapaikan laatua tasaisen varmana. –Salaattipöytä on hyvä ja tuore. Täällä ei ole nahistuneita vihanneksia, toteaa Esa Heinikangas. Paljon vakiväkeä Lounastamassa on runsaasti samanlaisiin haalareihin pukeutunutta väkeä. Taksinkuljettajia tuntuu myös olevan runsaasti liikkeellä. Kesken kaiken herään huomioon, että täällähän on todella miesvaltaista. Vakikävijöitä tuntuu olevan paljon. He kaikki huikkaavat, että ruoka on hyvää, vaikka eivät ehdi jäädä jututettaviksi. Noutopöydän päässä on lappu, jossa muistutetaan, että kannattaa ottaa vain sen verran kuin syö, jotta vältytään ruokahävikiltä. Santsata toki saa. Viime perjantaina lihavaihtoehtona seisovassa pöydässä oli tulinen jauhelihakastike. Kalaruokana noutopöydässä oli silakkapihvejä. Keittona oli makkarakeittoa ja kasvisvaihtoehtona punajuurisoijasoppaa. Lounasta on tarjolla myös viikonloppuisin. On aika harvinaista, että lauantaina ja sunnuntaina saa ravintolasta kotiruokatyyppisen lounaan. Arkipäivisin lounasbuffet on tarjolla kello 10–15, lauantaina ja sunnuntaina kello 10–15. Tammelan Hovi on entisen huoltoaseman rakennuksessa, mutta se on kuitenkin yksityinen yritys. Isänpäiväksi oli tulossa nimikkobuffet, jonka hinta oli 15.50 euroa. Viime sunnuntaina lounaslistalla oli kermainen lohikeitto ja possunkyljys. Ympäristö on huoltoasemamainen, mutta niinhän se onkin. Asiakaspalvelu oli ystävällistä, vaikka oli kiire. Noutopöytää täytettiin ripeästi, joten se oli kunnossa, vaikka lounastajia saapui isoina ryppäinä. Rapeita silakkapihvejä Valokuvaaja otti silakkapihvit, koska kalaa tulee syötyä liian harvoin. Pihvit näyttivät rapsakoilta, mutta suolaa oli kuulemma hiukkasen liikaa. Minä valitsin makkarakeiton. Se oli maukasta, ja makkarat oli paistettu ennen liemeen sekoittamista. Leipä oli hyvää. Juomana oli tarjolla myös kotikaljaa, joka oli hyvää. Jälkiruokaa oli kaksi vaihtoehtoa: pannareita hillon kera ja mandariinirahkaa. Rahka ei ollut liian sokerista, vaan raikas. Ajankulukkeeksi eteisessä on paljon peliautomaatteja. –Meidän ykkösasiamme on kotiruokalounas, mutta à la carte -listalta löytyy myös erilaisia hampurilaisannoksia, jotka ovat suosittuja. Lisäksi listalla on salaattiannoksia, kuten vuohenjuusto-broiler-salaatti. On myös pihviannoksia erilaisilla kastikkeilla ja toki wieninleikettäkin, kertoo yrittäjä Henna Rajahalme . Kahvila-ravintola Tammelan Hovin osoite on Tammelan Puistokatu 21. Aukiolo: arkipäivisin kello 6.30–21, lauantaisin 8–21 ja sunnuntaisin kello 9–21. Lounasajat: arkisin kello 10–15 ja viikonloppuisin kello 11–16. Keittolounasbuffet maksaa 7,20 euroa ja pääruokalounasbuffet 9,20 euroa. Viikon lounasruokalistat löytyvät netistä. Puhelin 03 2557075. Tammelan Hovi toimii entisellä huoltoasemalla. Tammelan Hovilla on pihassa on autopesu. Nesteen kylmäasema on erillinen yritys. À la carte -listan kallein hinta on 14,50 euroa. Enimmäkseen listan annokset ovat kympin kahta puolta. Halvin annos on ristikkoperunat dipin kanssa: 5,50 euroa. À la cartessa on hampurilaisannoksia, salaatteja ja porsaanleikkeitä. À la carte -keittiö sulkeutuu kello 20.30. Kummat kuppilat -juttusarja toimii lukijoiden vinkkien avulla. Jos sinulla on vinkata testattavaksi mukava kippola, anna kuulua: paivi.vasara@aamulehti.fi.