Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Hyvä elämä Urheilu Kulttuuri Tähtijutut Näköislehti Moro Mielipiteet

NHL-siipibuumi ravistelee Suomea: Ravintolat vakuuttavat, että Tampereen kanansiipipuskurit kestävät Helsinkiä paremmin – "Turkukin teki myyntiennätyksen"

Helsinkiä kohdannut äkillinen kanansiipikriisi ei vaaranna tamperelaisen herkuttelijan tilannetta. Tamperelaiset siipiravintolat kertovat, että varastoissa riittää siipiä, vaikka pääkaupunkiseudulla pulaa olikin. Ilta-Sanomat kertoi aiemmin iltapäivällä, että Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen esimerkillään aiheuttama kysyntähuippu johti siihen, että Helsingin ravintola Siipiweikkojen yrittäjä Janne Lautamäki joutui sunnuntaina siipienhakureissulle Tampereen-tukkuun. Hän vei Helsinkiin 360 kilon edestä kanansiipiä. Tampereen Siipiweikkojen ravintolapäällikkö Turo Calderonin mukaan vastaavaa ongelmaa ei Mansessa ole. –360 kiloa, se ei ole hirveästi, Calderon kommentoi. Calderonin mukaan kysyntä on viikonlopun aikana ollut Tampereellakin sen verran kovaa, että varastoreissu on jouduttu Tampereellakin tekemään. Tarjonta ei kuitenkaan lopu. –Ei mitään hätää, sitä on niin että piisaa. Meillä on omat puskurimme täällä. Tampereella on Calderonin mukaan viikonlopun aikana ollut paljon asiakkaita, jotka ovat uteliaisuudesta tulleet ensimmäistä kertaa testaamaan, miltä siipi maistuu. Kahden viikon tarpeiksi Ravintola Hookin osakas Juha Vuorio kertoo, että varastoja on olemassa jo esimerkiksi lakkojen ja muiden vastaavien ongelmien varalle. –Kyllä ne riittävät. Meillä on joka kaupungissa sellainen varasto, että voimme mennä kahden viikon ajan tilaamatta siipiä. Helsingin Hookissa siivet ovat tosin kerran loppuneet kesken: Kun IFK Göteborgin fanclub tuli kaupunkiin katsomaan jalkapallon Eurooppa-liigan karsintaottelua, kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään ravintolaan. NHL-buumi toki näkyy. Perjantaina ja lauantaina Hookin kolmessa toimipisteessä Tampereella, Helsingissä on myyty yhteensä 2 700 siipiannosta. –Jos keskimääräinen annos on kaksitoista siipeä, se tarkoittaa yhteensä 32 500 siipeä ja 1 350 kiloa, Vuorio arvioi. –Turkukin teki myyntiennätyksen. Keskiannosta suurempiakin annoskokoja toki menee. Vuorion mukaan isokokoisemmat herrasmiehet syövät ateriallaan kevyesti 25 siiven annoksen.