Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Hyvä elämä Urheilu Kulttuuri Tähtijutut Näköislehti Moro Mielipiteet

Patrik Laine ja Aleksander Barkov herkuttelivat läjän siipiä Helsingissä – pöytä täynnä herkkuja, 24:ä eri kastiketta

Aleksander Barkov ja Patrik Laine pääsivät kanansiipien, todellisen lempiruokansa, äärelle tiistai-iltana. Ruokailupaikkana toimi Siipiweikot Helsingin ydinkeskustassa, Casinon kupeessa. Randy Mollerin Twitterissä julkaiseman kuvan perusteella jykevä pöytä lähes notkui ruokien alla. Molemmilla kiekkosankareilla oli edessään luonnollisesti reipas annos siipiä ja niiden tukena vielä reippaampi vadillinen sipulirenkaita sekä ristikkoperunoita. Kastikkeet ovat tunnetusti ydinjuttu siipiruokailussa. Barkovin ja Laineen pöytään oli kiikutettu peräti 24 purkillista erilaisia kastikkeita. Annos vihreää sekä tuopillinen vettä toivat ateriaan pienen raikkaan henkäyksen. Barkovin ja Laineen siipiravintolavierailu ei ollut mikään rauhallinen kahden nuoren urheilijanuorukaisen illanvietto. Mukana hääri parinkymmenen mediaihmisen porukka, josta ainakin osan tehtävänä oli tuottaa Panthersin ja Jetsin Suomi-visiitistä kertovaa ohjelmaa. ”Se lähti siitä....” Kanansiivet ja suomalaiset kiekkoilijat viihtyvät tunnetusti yhdessä. –Se lähti siitä, kun koko 95-porukka kävi maailmanmestaruuden jälkeen Tampereen Siipiweikoilla siivillä, kertoo Janne Lautamäki , Helsingin Siipiweikkojen ravintolapäällikkö ja osaomistaja. –Siitä se on lähtenyt – tai ainakin räjähtänyt. Ei ole Suomessa jääkiekkoilijaa, joka ei tuntisi siipikulttuuria.