Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Hyvä elämä Urheilu Kulttuuri Tähtijutut Näköislehti Moro Mielipiteet

Kyyhkysenrinnat kannettiin illallispöytään, kun kyyhkyn metsästäjä Santtu-Matias Rouvali saapui tervehdyskäynnille

Sattuman lait toimivat taivaallisesti, sillä Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali tuli juuri sopivasti tervehtimään Moron lukijakisan voittajia samalla hetkellä, kun hänen metsästämänsä kyyhkynrinnat kannettiin illallispöytään. Santtu-Matias Rouvalin ja Tampere Filharmonian hedelmällinen yhteistyö käynnistyi vuonna 2013, jolloin Rouvalista tuli orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Tampere-talon kattoillallinen sujui mainiosti viime viikon torstaina 30. päivä elokuuta. Tampere-talon Tuhto-ravintolan keittiömestari Heikki Kärkkäinen toi Santun itse metsästämät kyyhkynrinnat pöytään sopivasti samaan aikaan, kun Santtu saapui paikalle. Kovasti Santtua kiinnosti, miltä ne maistuvat, ja taisivathan ne illallisen nauttijoille maistua. Treffiporukka saapui Santtua tapaamaan Lappeenrannasta asti. Ensin ihasteltiin Tampere-talon kattopuutarhaa ja mehiläispesiä, mutta lopulta päädyttiin sadetta pakoon ravintola Tuhton Kokka-tilaan. Puutarhan antimet maistuivat kuitenkin mainiosti kaveriporukalle. Santun tapaaminen taisi olla koko reissun kohokohta. Pitkän kaavan illallisen jälkeen kaverukset pääsivät vielä Filharmonian kauden avauskonserttiin sekä seuraavana päivänä Muumimuseoon. Menuissa oli mukana kasvisvaihtoehto: 1. Menu Tuhdon tuhdimpi lankku sisältäen: Härän sisäfileetä, hernefalafelia, timjami-hollandaisekastiketta ja kurpitsarelissiä,munajuustoa, hunajaa katolta ja siitakesientä sillikaviaaria ja tattarileipää. Kyyhkyä: Timjamivoissa paistettua kyyhkyn rintaa, kasviksia, tryffelillä maustettua maa-artisokkaa ja portviinikastiketta. Mustikkaa: Mustikkapiirakkaa ja vaniljajäätelöä 2. Menu Tuhdon tuhdimpi lankku sisältäen: Härän sisäfileetä hernefalafelia, timjami-hollandaisekastiketta ja kurpitsarelissiä, munajuustoa, hunajaa katolta ja siitakesientä sekä sillikaviaaria ja tattarileipää. Risottoa: Tryffelillä maustettua purjorisottoa. Suklaata: Suklaaraakakakkua ja vadelmaa.