Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Hyvä elämä Urheilu Kulttuuri Tähtijutut Näköislehti Moro Mielipiteet

Armas Kuppila hurmasi Tamperradan tuomariston tasapainoisella makukombolla – Yleisö suosi Ravinteli Huberin raakakypsytettyä lypsylehmän selkää

Ravintolafestivaali Tamperradan parhaat pintxot on valittu 55 kilpailuannoksen joukosta. Tuomaristo arvioi parhaaksi annokseksi Armas Kuppilan pintxon, joka koostui keltuaiskreemistä, savustetusta lohenmädistä ja mesiangervo-omenahillokkeesta. Tuomariston arvion mukaan voittajapintxossa makujen keskinäinen tasapaino oli täydellinen. Annos keräsi tuomaristolta yhteispisteitä 245. Maksimipisteet olivat 300. Jaetulle kakkostilalle ylsivät Näsinneulan ja Tuhton pintxot, jotka kumpikin saivat 240 pistettä. Arvostelu muodostui kolmesta osa-alueesta. Pisteistä 60 prosenttia koostui mausta, ulkonäkö ja innovatiivisuus taas kumpikin kerryttivät pisteitä 20 prosenttia. Asiantuntijatuomaristona toimivat Mikko Reinikka , Marko Alenius ja Anette Mellin . Tiukassa kilpailussa 15 parasta pintxoa sijoittuvat 25 pisteen vaihtelun sisään. –Voittaja ratkesti täpärästi makupisteiden erolla, sanoo kilpailun päätuomari Mikko Reinikka tiedotteessa. Huber yleisön suosikki Yleisö valitsi suosikikseen Ravinteli Huberin annoksen. Huberin pintxo sisälsi 49 päivää dry aged -kypsytettyä lypsylehmän fileeselkää miedosti grillattuna tattipyreen ja japanisinapin kera. Toiseksi suosituin yleisön keskuudessa oli Pikkubistro Kattila ja kolmanneksi ylsi Inez. Kolme vuotta voittajan titteliä hallinnut Pikkubistro Kattila tarjosi laajimman pintxovalikoiman. Kattila myi viidessä päivässä lähes 15 000 pintxo-annosta. Ruokafestivaalia vietettiin Tampereella viime maanantaista perjantaihin. Tapahtumaan osallistuneet ravintolat tarjoilivat 3 euron pieniä ruoka-annoksia eli pintxoja yleisölle, joka kiersi ravintolasta toiseen maistelemassa annoksia.