Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Tähtijutut Moro Näköislehti Mielipiteet

Suomalainen menestysresepti -kilpailun voitto saatiin Tampereelle – Leivon leipomon uutuustuote syntyi vahingossa

Tamperelainen Leivon Leipomo voitti Suomalainen menestysresepti -kilpailun uudella tuotteellaan Televisiossa lähetetyssä kilpailussa oli mukana kuusi ruokaideaa. Kisan tuomarina ja juontajana toimi huippukokki Jyrki Sukula . Boltsiksi nimetty tuote syntyi vahingossa uusia siemensämpylöitä kehittäessä. Kuivaleivän idealla tehdyt sämpylät muuttuivatkin pyöryköiksi. Sukula kuvaili tuotetta ruoan Jvg:ksi, särmikkääksi ja kiinnostavaksi. –Teemme vuosittain noin sata uutuutta, ja alle kymmenen niistä pääsee kauppoihin, Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola sanoo. Kilpailuun osallistunut tuotantopäällikkö Anssi Räntilä seurasi finaalia tiiviisti kotonaan, vaikka se olikin etukäteen kuvattu. Räntilän mukaan tuotetta saapuu huomenna kauppoihin kaikkialle Suomessa Pienille ja keskisuurille, alle 15 miljoonaa euroa vaihtaville yrityksille suunnattuun kilpailuun haki yli 100 yritystä syksyllä 2018. Tammikuun semifinaalista jatkoon valittiin alussa mainitut 6 finalistia, jotka saivat S-ryhmältä 15 000 euroa tuotekehitykseen Leivon Leipomo Oy on Tampereen vanhin yksityinen leipomoalan yritys. Sen perusti vuonna 1913 leipuripariskunta August ja Fanny Leivo. Leipomo on säilynyt saman perheen omistuksessa, ja nykyinen toimitusjohtaja Harri Jaakkola on neljännen polven leivolainen. Leivon Leipomo työllistää noin sata henkilöä.