Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Kulttuuritalo Laikussa puhutaan Pohjolasta ja lähiruoan tuottamisesta

Lauantaina Kultturitalo Laikun musiikkisalissa perehdytään seminaarin verran pohjoismaiseen ruokaan. Puhdasta ruokaa Pohjolasta -seminaarin järjestävät Tampereen Pohjola-Norden ry, Sisä-Suomen Pohjola-Norden ja Tampereen kaupunki. Seminaari pidetään kello 13–17 ja sinne on vapaa pääsy. Puhujien lisäksi esiintyvät Pirkanmaan musiikkiopiston Sinfoniajouset ja Petri Kivimäki . MTK:sta agroekologi ja maaseutunuorten asiamies Meri Remes kertoo pohjoismaisen ruoantuotannon erityispiirteistä, Unkilan tilalta Orivedeltä Sanna ja Jussi Unkila avaavat tuottajan kokemuksia lähiruoan kasvattamisesta ja samasta aiheesta kertoo myös Jarmo Latvanen Tolvilan kartanon lammastilalta Akaasta. Anette Mellin on Hopealinjan ravintoloiden ravintolatoimenjohtaja ja hän puhuu siitä, miten pohjoismaisen ja paikallisen ruoan merkitys on kasvanut ravintola- ja matkailuelinkeinoissa. Lisäksi Tredun koulutuspäällikkö Raija Möttönen kertoo kokkien koulutuksesta.