Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Suosikkiravintolan uusi omistaja haluaisi laajentaa ketjuksi, mutta tulisiko uusi paikka Akaaseen? ”Alussa menemme emerituskeittiömestarin hengessä”

– Kun sammakkoa keitetään, sitä ei heitetä kiehuvaan veteen, vaan lämpöä lisätään vähitellen, sanoo valkeakoskelaisen ravintola Stellan uusi omistaja Juhana Revonta . Samalla tavalla hän kertoo aikovansa kehittää Valkeakosken Koskikarassa vuodesta 2014 toiminutta ravintolaa. – Alussa menemme emerituskeittiömestarin (ravintolan perustaja ja entinen omistaja Petri Kerkkänen ) hengessä, eikä tehdä radikaalia muutosta ruokaan, Revonta sanoo. Hitaan kypsyttelyn jälkeen voi kuitenkin tapahtua isoja asioita, jos tamperelaisen Revonnan visiot toteutuvat. – Haluan tehdä tästä ketjun tai franchisen. Haluan näyttää, että fine dining -ravintola voi pärjätä tämän kokoisessa kaupungissa meidän konseptillamme. Revonnan mukaan Stella toimii mallioppilaana ravintoloille, joita voidaan myöhemmin avata pikkukaupunkeihin Pirkanmaalla, kuten ehkä Akaaseen tai Kangasalle. ”Törmäsin Stellaan” Revonta kertoo olevansa Pariisin ja New Yorkin huippuravintoloita asiakkaana kolunnut kulinaristi, jolla on ollut haave oman ravintolan omistamisesta. – Viime joulukuussa katselin myynti-ilmoituksia ja törmäsin Stellaan. Siinä oli hyvä konsepti ja hyvä sijainti keskustassa, hän kertoo. Maaliin ravintolakaupat saatiin viime viikolla niin, että haastattelupäivänä perjantaina Revonta oli toista päiväänsä ravintoloitsijana. Hän kertoo ruuan olleen hänelle tähän asti harrastus, josta tuli nyt toinen ammatti. Toinen on edelleen it-alalla. Revonta kertoo toimineensa 15 vuoden ajan Nokialla keskijohdon tehtävissä ja sen jälkeen perustaneensa oman, johdon konsultointia tarjoavan yrityksen Greitco Oy:n. Vaikka Revonta harrastaa ruuanlaittoa, Stellan käytännön arjen pyörittämisessä hän luottaa henkilökuntaansa. Heistä suurimman vastuun kantavat koskilaiselle ravintolayleisölle ennestään tutut ravintolapäällikkö Mohamed Younes ja keittiömestari Henri Lindström . – On tärkeää, että keittiömestari ja ravintolapäällikkö ovat valkeakoskelaisia ja osa tätä yhteisöä, Revonta sanoo. Revonta valitsi molemmat tehtäväänsä Kerkkästen suosittelemina. Keittiöstä vastaava keittiömestari Henri Lindström ei päässyt mukaan Valkeakosken Sanomien haastatteluun, mutta Juhana Revonta sanoo hänen olevan "kovan luokan keittäjä". Lindström ehti aikaisemmin työskennellä reilut neljä vuotta Stellan vuoromestarina. Viimeksi hän on työskennellyt Tampereen Messukeskuksessa keittiömestarina. Kerkkäset kehittivät Stellaa nimenomaisesti italialaisen ravintolana. Säilyvätkö italialaiset maut listoilla myös uuden omistajan aikana? – Italialaisuus ei tule häviämään, Revonta sanoo. – Voidaan kokeilla uusia tuuliakin, mutta konsepti tulee olemaan italialainen. – Se käy hyvin täällä Valkeakoskella, sanoo Mohamed Younes. Kun puhutaan fine dining -ravintolasta Valkeakoskella, on hyvä vielä määritellä, että mitä se käytännössä tarkoittaa. – Ruokaa ei tarjoilla puvut päällä eikä annosten päällä ole kupuja, Revonta kertoo. – Mutta ruoka on aina makukokemus. Annokset ovat yllättäviä, ei mättöä. Vaikka ravintolasta lähdetään vatsa täynnä, tullaan tänne maistelemaan ruokaa, hän jatkaa. Ravintolasalista vastaava Mohamed Younes määrittelee Stellan konseptin niin, että ravintolan pitää olla valkeakoskelaisten asiakkaiden ensimmäinen vaihtoehto.