Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Koronavirus ei hidastanut Tamperradaa, heti avajaispäivänä yksi tapahtumaravintoloista myi pintxoja viime vuotta enemmän – ”Hienoa, että ruuan tärkeys näkyy”

Ravintolafestivaali Tamperrada täyttää jälleen Tampereen pintxoilla. Tänä vuonna 1.–5. syyskuuta järjestettävään tapahtumaan osallistuu 50 ravintolaa. Viiden päivän ajan ravintolat esittelevät gastronomista osaamistaan muutaman suupalan kokoisilla ruoka-annoksina eli pintxoina. Aleksis Kiven kadulla ravintola Huberissa Anna-Kaisa ja Jopi Parviainen sekä Päivi ja Jeppe Lahtinen kohottavat keskiviikkona lasejaan. Nelikon edessä pöydällä on marmorifileetä ja savustettua vihersimpukkaa. Makujen he kertovat olevan kohdillaan. – Tällaiselle etätyöläiselle kaikki mahdollisuudet päästä pois kotoa ovat tervetulleita, Anna-Kaisa Parviainen naurahtaa. – Ja kun kierrämme tällä samalla porukalla, uskaltaa olla lähellä ja halata, Jopi Parviainen lisää. Viime vuonna Tamperrada keräsi ennätysyleisön, kun kilpailuun osallistuneet 62 ravintolaa myivät 300 000 pintxoa. Huberin keittiömestari Tomi Kinnusen mukaan tapahtuma on alkanut myös tänä vuonna vilkkaasti. – Avajaispäivänä myymämme annosmäärä kasvoi 20 prosenttia viime vuodesta, Kinnunen kertoo. Ensikertaa pintxoilla Aurinko paistaa Hallituskadulla, kun lähes 50 vuotta tunteneet ystävykset Reija Laurila ja Pirkko Leskinen kilistävät lasejaan. Molemmat osallistuvat pintxoviikkoon nyt ensimmäistä kertaa. – Näin mainoksen tapahtumasta jo eilen, mutta en silloin saanut vielä ketään mukaani. Nyt ystävä auttoi hädässä, Leskinen sanoo. Ravintola Winebridgen pöytään istuutuneet Laurila ja Leskinen suunnittelivat kiertävänsä keskiviikkona myös parissa muussa ravintolassa. Ensimmäisenä maisteluun osunutta katkarapu ja nuudeli annosta he kehuvat herkullisen näköiseksi. Pitkän koronakevään jälkeen hyvässä seurassa ulkona syöminen on Laurilan mukaan nyt jopa tavanomaista ihanampi kokemus. – Niin, miten tässä oppiikaan taas tähän normaaliin elämään? Laurila miettii. Pintxoissa tuttuja makuja Aasiasta Myös Satamakadulla ravintola Henriksissä pintxoviikko on alkanut hyvin. Koronatilanteesta huolimattra väkeä riitti jo heti festivaalin avajaispäivänä. Ravintolan ikkunapöydässä istuva Meria Jokinen aloitti pintxoilun jo tiistaina. Silloin hän kävi maistelemassa aasialaisia makuja Winebridgessä ja ihastui. Maut olivat tuttuja 40 vuotta Thaimaassa asuneelle Jokiselle. – Thaimaassa ruoka ja yhdessä syöminen on ihmisille hyvin tärkeä asia. Hienoa, että ruuan tärkeys näkyy Suomessakin, Jokinen kertoo. Jokisen vieressä istuva, pintxoviikoilla monesti käynyt Pirjo Mäkelä nyökyttelee. Ystävykset ovat yhtä mieltä siitä, että poikkeuksellisen ajan sekaan tarvitaan myös hyviä, yhteisiä hetkiä. Yleisö voi äänestää suosikkiaan Tapahtumaravintolat osallistuvat Tamperradaan kisapintxoilla. Lisäksi monessa paikassa on tarjolla myös muita pintxoja. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan yleisö pääsee tänäkin vuonna äänestämään omaa suosikkiannostaan. Tuomaristo valitsee gastronomisesti kiinnostavimman kilpailuannoksen. Arviointikriteerejä ovat maku, ulkonäkö ja innovatiivisuus. Lisäksi yksi ravintola palkitaan kokonaistunnelmasta. Korjaus 3.9. kello 10.15: Muutettu ravintola Winebridgen kirjoitusasu oikeaksi. Aiemmin ravintolan nimi oli kirjoitettu Wine Bridge.