Pirkanmaa

Sastamala mökkivarkaiden suosiossa – Näin ehkäiset murron

Pekka Verno/Aamulehden arkisto
Sastamala mökkivarkaiden suosiossa – Näin ehkäiset murron

Kuvituskuva.

Aamulehti

Iltalehtitekemän selvityksen mukaan 4045 kesämökin Sastamala on mökkivarkaiden suosiossa.

Sastamalan poliisin rikoskomisario Pauli Pitkäkoski kertoo, että Sastamalassa tehtiin vuonna 2015 yhteensä 52 mökkimurtoa.

– Mökkimurtojen tilastollista määrää selittää osaltaan se, että Sastamala on kohtuullisen laaja alue, jossa sijaitsee paljon kesäasuntoja, Pitkäkoski kertoo.

Pitkäkosken mukaan murtoja kesämökkeihin Sastamalassa tehtailevat niin sarjamurtautujat kuin yksittäisetkin tekijätkin, joille kelpaa pääosin sama tavara.

– Varkaiden mukaan lähtee kesämökeiltä yleisimmin alkoholia, elektroniikkaa ja työkaluja, Pitkäkoski luettelee.

Mökkimurroista osa saattaa tulla poliisin tietoon vasta viikkojen, jopa kuukausien jälkeen, kun kesämökkiläiset saapuvat paikalle.

Pitkäkoski muistuttaa, että parhaiten mökkimurron pystyy estämään siten, että ei jätä mitään arvokasta ainakaan näkyville. Lisäksi kesämökille voi asentaa esimerkiksi hälytyslaitteet tai tallentavat riistakamerat. Iltalehden selvityksen mukaan 4045 kesämökin Sastamalassa kirjattiin neljänneksi eniten mökkimurtoja.


Kirjoita kommentti

Ohjeet: Kirjoita kommenttisi tähän. Voit ottaa kantaa, mutta muista hyvät tavat. Kirjoittajat vastaavat itse kommenteistaan. Keskustelu on esimoderoitu, eli kommentit luetaan ennen julkaisua.

Pääaiheet