Kuvottava haju levisi Tampereen keskustassa ? syy löytyi ravintolasta

Hanna Haukijärvi Tampereen Rautatieaseman tienoilla kulkevat pitelivät aamupäivällä nenästään. Ohikulkijat kuvailivat hajua poikkeuksellisen kuvottavaksi. Mistään poikkeuksellisesta ei kuitenkaan ollut kysymys vaan tavallisesta ravintolan rasvakaivon tyhjennyksestä. Tällä kertaa oli vuorossa hotelli Scandicin ravintolan kaivo. Tyhjennyksiä tekevän Sitan työnjohtaja Sami Korhonen kertoo, ettei hajuja voi välttää kaivon tyhjennyksessä. - Kaivossa pitkään ollut rasva haisee itsessään. Sen tietää jokainen, joka on jättänyt rasvaa pöydälle. Haju pelmahtaa ilmoille, kun kaivo avataan. Usein kaivot sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella. Se kuinka pitkäksi ajaksi haju jää aloilleen, riippuu Korhosen mukaan muun muassa ilmasta. Jos ei käy tuulen virettäkään, haju jää paikalle pidemmäksi aikaa. Itse tyhjennys kestää kaivon koosta riippuen puolisen tuntia. Ravintoloiden rasvakaivot pitää tyhjentää säännöllisesti. Usein kaivossa oleva hälytin kertoo, milloin on tyhjennyksen aika. Kaivo on oltava, koska rasvaa ei saa kaataa viemäriin. - Kerätty rasva viedään rasvanerottamislaitokselle, kuten Ekokemille, ja siitä tehdään esimerkiksi polttoainetta tai sitten rasva viedään Tarastenjärvelle, verkostopäällikkö Pekka Laakkonen Tampereen Vedestä kertoo.


← Arkistoon

Tämä juttu on vanhan sivustomme juttu. Se saattaa olla puutteellinen sisällöltään. Pahoittelemme. Tutustu uusimpiin juttuihimme etusivulla

Pääaiheet