Arvio: Trattoria alkoi oikoa

Mikä? Sokos Hotel Tammer avasi alakertaansa italialaisen Trattorian kesällä 2010. Ravintola on vakiinnuttanut vajaan kolmen vuoden aukiolonsa aikana asemansa Tampereen ravintolakartalla. Myös lounaat ovat olleet suosittuja ja hinta-laatusuhteeltaan kaupungin parhaimmistoa. Keittiömestarina toimii Tammerin pitkäaikainen chef Petri Kerkkänen. Sijainti: Tammerin sijainti kosken tuntumassa, valtaväylien risteyksessä ja Koskipuiston kulmalla paranee vuosi vuodelta. Hämpin parkin valmistuminen lisännee jalankulkuliikennettä, joten hotellin terassille voi ennustaa menestyksekästä suvea. Trattorian sisäänkäynti on hieman piilossa, joten sinne täytyy tietää olevansa menossa. Myös lounaat ovat olleet suosittuja ja hinta-laatusuhteeltaan kaupungin parhaimmistoa. Keittiömestarina toimii Tammerin pitkäaikainen chef Petri Kerkkänen. Tunnelma: Tarkastimme Trattorian keittiön kunnon helmikuisena perjantai-iltana. Ravintolasali täyttyi kello 20:n maissa iloisesta kuhinasta, ja ison taideseurueen saapuminen viereiseen pöytään sähköisti ilmaa entisestään. Trattoria kiinnostaa tämän käynnin perusteella hyvin monenlaista asiakasta. Ikähaarukka oli laaja, ja vaatetus oli kaikkea t-paidan ja iltapuvun väliltä. Ruoka ja juoma: Edellisellä kerralla kesällä 2010 Trattoria häikäisi varmaotteisella ruoalla ja erinomaisella palvelulla. Sama ei toistunut nyt. Kunpa tietäisi, kumpi kokemus oli yksittäistapaus vai onko ravintolan ote peräti herpaantunut. Helmikuun alussa käyttöön otettu uusi lista on paperilla hyvinkin kiinnostava sekoitus italialaisia ja suomalaisia makuja, mutta lautasella idea ei toimi. Ennen niin monipuolisesta antipastolautasesta (13,00) on riisuttu runsaus ja jäljelle jää varsin yksinkertainen kokoelma parmankinkkua, lohipastramia, melonia, oliiveja ja portobellosientä. Myös omana alkuruokanaan tarjottava lohipastrami (9,50) on mukavan suolainen avaus aterialle. Tryffelirisottoa ja ylikypsää porsasta (9,90/pieni) sen sijaan on täysosuma ja sopivan kokoinen kahden kesken jaettavaksi. Helmikuun alussa käyttöön otettu uusi lista on paperilla hyvinkin kiinnostava sekoitus italialaisia ja suomalaisia makuja, mutta lautasella idea ei toimi. Pääruuista päivän kala on kuhaa (26,00). Runsaan, mutta jäähtyneen porkkanapyreen päälle aseteltu kala on paistettu liian kypsäksi ja on lisäksi suolaton ja mauton. Ylisuuri lisuke ja läjä siitakesienikastiketta jättävät annoksesta mättöfiiliksen. Pitkäänhaudutettu karitsanniska (25,80) on saanut seurakseen jo tutuksi tullutta tryffelirisottoa ja Chianti-kastiketta. Lihaa on varsin runsaasti, mutta se on haudutettu nappikypsyyteen. Punaviinikastike on herkullisen täyteläinen. Jälkiruoista suklaakakku (9,20) paljastuukin suklaafondantiksi. Tuntuu huijaukselta, mutta maistuu herkulliselta. Vadelmajäädyke (8,50) on saanut seurakseen pakastevadelmia. Se on raikas lopetus aterialle. Trattorian viinilista on uudistunut ruokalistan mukana, mutta yhtä hankala se on kuin ennenkin. Nyt vaikeutta lisäsi se, että läheskään kaikkia listan viinejä ei ollut saatavilla. Trattoriassa pääsee maistamaan harvinaisempiakin italialaisia rypälelajikkeita, mutta laatuviinejä joutuu etsimään suurennuslasilla. Prunotton Barolo on oiva kumppani karitsalle, mutta lasillinen (16cl) kustantaa yli 15 euroa. Lihaa on varsin runsaasti, mutta se on haudutettu nappikypsyyteen. Punaviinikastike on herkullisen täyteläinen. Jälkiruoista suklaakakku (9,20) paljastuukin suklaafondantiksi. Tuntuu huijaukselta, mutta maistuu herkulliselta. Vadelmajäädyke (8,50) on saanut seurakseen pakastevadelmia. Se on raikas lopetus aterialle. Palvelu: Aikaisemmilla käynneillä palvelu on ollut osaavaa ja supersympaattista, mutta nyt iltavuorossa on kokemattomampi miehitys ja heikot kohdat alkavat paljastua. Tarjoilija ei esimerkiksi tiedä talon ainoan samppanjan nimeä ulkoa, se tarjoillaan kuohumattomassa muodossa, puhuttelu on alussa jopa tylyä ja asiakas unohtuu pöytään pitkiksi ajoiksi niin aterian alussa kuin lopussa. Lisäksi tarjoilijat katoavat työvuoroistaan niin, ettei laskua maksaessa tiedä enää, kenen puoleen kääntyä.Hinnat: Alkuruoat 9,50?13 euroa, pastat ja risotot 9,50?18,30, pääruoat 19,90?26,80, jälkiruoat 4?9,20. Prunotton Barolo on oiva kumppani karitsalle, mutta lasillinen (16cl) kustantaa yli 15 euroa. Tuomio: Viihtyisä, mutta kallis. Hyviä makuja, mutta vähän oikomisen makua. Palvelussa parantamista. Wau-elämys jäi nyt kokematta ja edellisestä arviosta putosi yksi tähti. Tähdet: *** Ravintola Trattoria, Tammerin puisto, Sokos Hotel Tammer, Satakunnankatu 13, Tampere, p. 03 5697 1327. Avoinna ma?to 11?23, pe?la 11?24, su 13?21. Palvelussa parantamista. Wau-elämys jäi nyt kokematta ja edellisestä arviosta putosi yksi tähti: kolme tähteä.


← Arkistoon

Tämä juttu on vanhan sivustomme juttu. Se saattaa olla puutteellinen sisällöltään. Pahoittelemme. Tutustu uusimpiin juttuihimme etusivulla

Pääaiheet