Ravintolapäivä oli jymymenestys: Hämeenkadulla jonoa katolta melkein kadulle asti

Lauantaina vietetty Tampereen ravintolapäivä oli jymymenestys. Yksityiset ihmiset perustivat päivän ajaksi kymmeniä ravintoloita eri puolille kaupunkia. Esimerkiksi Hämeenkatu 14:n kattoterassille perustettu Pitsaa ja kakkua katolla -ravintola olit suositumpi kuin monet ?oikeat? ravintolat Tampereen keskustassa. Kun Krista Salovaara ja Toma Stankevitsch avasivat viidennessä kerroksessa sijaitsevan kattoterassin aamulla, jonoa oli järjestäjien mukaan melkein kadulle asti. Rappukäytävä oli täynnä herkkusuita. Vielä kolmen aikaan iltapäivällä kattoterassilla oli useita kymmeniä ihmisiä nauttimassa pitsojaan, vaikka samaan aikaan oli käynnissä Suomi?Venäjä-jääkiekkopeli. Salovaara kertoi, että kaksikko oli valmistautunut ravintolapäivään tiistaista lähtien. Lauantaina he saivat kuusi apuria pitsanpaistoon. Kaikki Pitsaa ja kakkua katolla -ravintolassa tarjottu oli maidotonta raakaruokaa. Mitään ei kuumennettu yli 42 asteen ravintoaineiden tallessa pitämiseksi. ? Pitsa on ollut vetonaula. Sitä on mennyt noin 30 pellillistä. Kakut ovat jo loppuneet, Salovaara kertoi. Kattoterassille tulleet Sanna ja Jonna Jaatinen hehkuttivat ravintolapäivän ideologiaa samalla kun maistelivat raakapitsaa. ? Mielestäni tämä on mahtava idea. Ihmiset pääsevät kokkailemaan, ja asiakkaille on paljon vaihtoehtoja, Jonna Jaatinen sanoi. Sanna-sisko lisäsi, että normaalisti etenkin kasvissyöjän on vaikea löytää monipuolista tarjontaa. Raakapitsa sai heiltä kehut. ? Maistuu ihan pitsalta, vaikka tässä ei ole juustoa, eikä tämä ole käynyt uunissa, Jonna Jaatinen arvioi. Sugar Maman kakut menivät Ravintolapäivä tarjosi valtavan määrän erilaisia vaihtoehtoja. Eri puolilla kaupunkia myytiin raakapitsan lisäksi esimerkiksi punajuuri-suklaakakkua, libanonilaisia kanavartaita ja ylöjärveläisiä lihaherkkuja. Sugar Mama -kakkublogin pitäjä Raisa Viitanen ja puoliso Libain Mahamud myivät Kortelahdenkadulla Amurissa kuppikakkuja ja erilaisia moussekakkuja. 90 kuppikakusta oli kello kahden jälkeen jäljellä enää kymmenkunta. Kolme kakkuakin oli myyty melkein kokonaan. ? Olen leiponut lapsesta asti, enkä juuri ohjeita katsele. Ravintolapäivä on kiva idea. Minulla ei ole hinkua täyspäiväiseksi leipuriksi. Nyt voin kuitenkin kokeilla leivonnaisten myymistä, Viitanen sanoi. Juoksulenkkinsä päätteeksi kakkuostoksille saapuneet veljekset Petri ja Jari Peltonen kehuivat ravintolapäivän maasta taivaisiin. ? Helsingissä tällaista on ollut jo pidempään. Upeaa, että nyt täälläkin. Tämä on kunnon kaupunkikulttuuria, Jari Peltonen sanoi. Myös leivonnaiset saivat kaksikolta kehuja. ? Aivan loistavaa, kerta kaikkiaan upeaa. Ei Raisalta voi muuta odottaa, Petri Peltonen sanoi. Toimituksen yhden hengen makuraati ei voinut kuin yhtyä arvioon. Mansikkajuustokakku maistui mainiolta, varsinkin kun ottaa huomioon, että se oli gluteeniton.


← Arkistoon

Tämä juttu on vanhan sivustomme juttu. Se saattaa olla puutteellinen sisällöltään. Pahoittelemme. Tutustu uusimpiin juttuihimme etusivulla

Pääaiheet