*

Tasa-arvoinen avioliittolaki kaatui valiokunnassa – lopullisesti asiasta päättää eduskunta | Aamulehti

Tasa-arvoinen avioliittolaki kaatui valiokunnassa – lopullisesti asiasta päättää eduskunta

Kotimaa | 25.6.2014 | 20:28 | Päivitetty 20:29209

Aamulehti


Eduskunnan lakivaliokunta on hylännyt aloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista äänin 10–6. Valiokunta tekee asiasta mietinnön, jossa se esittää aloitteen hylkäämistä. Eduskunta käsittelee mietintöä syksyllä.

Vihreiden tamperelainen kansanedustaja Oras Tynkkynen twiittasi äänestyksen jälkeen, että esitystä vastaan äänestivät kaikki keskustan, perussuomalaisten, kristillisten ja muutos 2011 edustajat ja kokoomuslaisista kolme neljästä.

Aloitetta tukivat valiokunnan jäsenet sdp:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n riveistä.

Aloitetta puoltavat kuusi valiokunnan jäsentä jättävät todennäköisesti mietintöön vastalauseen. Tällöin eduskunta päättää syksyllä, kannattaako se valiokunnan esitystä aloitteen hylkäämisestä vai vastaesitystä. Siten on täysin mahdollista, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee hyväksytyksi eduskunnassa.

Etukäteen tuloksen arvioiminen on kuitenkin hankalaa, sillä useimmissa eduskuntaryhmissä asiasta on päätetty, että se on niin sanottu oman tunnon kysymys, eikä ryhmäpäätöstä tehdä.

Mielipidetiedusteluissa kansan enemmistö kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia.

Edit: Uutisen yksityiskohtia tarkennettu 25.6.2014 kello 20.30.

Kommentit (210)

Näytä: 10 20 30 40 50 kommenttia yhdellä sivulla, vanhimmat uusimmat ensin

Kirjoita kommentti

Ohjeet: Kirjoita kommenttisi tähän. Voit ottaa kantaa, mutta muista hyvät tavat. Kirjoittajat vastaavat itse kommenteistaan. Keskustelu on esimoderoitu eli kommentit luetaan ennen julkaisua.

Kommentti

 

Kommentoidut