*

Koulu kysyy, koska ole viimeksi puhunut lapselle kauniisti? | Aamulehti

Koulu kysyy, koska ole viimeksi puhunut lapselle kauniisti?

Colourbox
COLOURBOX4314520www
Kotimaa | 19.5.2014 | 08:57 | Päivitetty 09:041

Aamulehti

Aikuinen, kuinka usein puhut lapselle kauniisti ja kannustavasti? Valitettavan usein lapsia tulee komennettua ja moitittua, mutta arvostava puhe puuttuu.

Kuinka moni lapsi menee illalla nukkumaan sellaisen päivän jälkeen, jonka aikana kukaan aikuinen ei ole puhunut hänelle kauniisti? Tai melkeinpä vielä pahempaa, kukaan ei ole kunnolla huomioinut häntä?

Kysymyksiä esittää Espoon Lintulaakson koulu, jossa Yllätetään yhteiskunta -ryhmä. Se on kehittänyt Lupa puhua lapselle -ideaa, kokeilussa kiinnitetään huomiota juuri siihen, miten lapset kokevat itselleen puhuttavan.

Kymmenet koulun oppilaat jakavat kokeiluviikon 21 aikana kolme korttia aikuisille, joiden kanssa he ovat olleet yhteydessä ja joiden kokevat toimineen ystävällisesti.

Kortti on aikuiselle rohkaiseva kiitoskortti ja samalla lapselta saatu lupakirja jatkaa lapsille kauniisti puhumista edelleen.

Kokeilun jälkeen mietitään myös opettajien kanssa, mitä opittiin.

Kommentit (1)

Näytä: 10 20 30 40 50 kommenttia yhdellä sivulla, vanhimmat uusimmat ensin

Kirjoita kommentti

Ohjeet: Kirjoita kommenttisi tähän. Voit ottaa kantaa, mutta muista hyvät tavat. Kirjoittajat vastaavat itse kommenteistaan. Keskustelu on esimoderoitu eli kommentit luetaan ennen julkaisua.

Kommentti

 

Kommentoidut