*

Urjalan kunnanhallituksen puheenjohtaja törmäsi tahallaan Jaguarillaan naiseen | Aamulehti

Urjalan kunnanhallituksen puheenjohtaja törmäsi tahallaan Jaguarillaan naiseen

Eino Kajava - Valkeakosken Sanomien arkisto
www_lella

Pauli Lella (ps)

Kotimaa | 31.1.2013 | 16:16 | Päivitetty 16:1773

Urjalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauli Lella (ps) on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen, koska hän törmäsi tahallaan naiseen autollaan. Nainen oli viemässä tavaraa Akaan Tokmanniin elokuun lopulla, kun Lella ajoi paikalle Jaguarillaan.

Naisen mukaan Lella vaati häntä väistymään, mutta nainen ei tehnyt sitä, koska hänen työnsä olivat kesken. Naisen mukaan pysäköintipaikalta pääsi pois muutakin kautta. Tilanne kärjistyi ja Lella alkoi naisen mukaan huutaa hänelle. Nainen kertoi, että hänkin huusi Lellalle:

– Aja päälle jos siltä tuntuu.

Lella hermostui asiasta niin, että ajoi auton kiinni naiseen ja alkoi työntää tätä autolla. Tapahtumat tallentuivat valvontakameraan. Oikeuden mukaan tilanne oli vaarallinen, sillä nainen oli selin Lellaan, kun tämä ajoi naiseen kiinni. Nainen yritti estää joutumasta auton alle hyppäämällä Jaguarin konepellille. Auto kulki kävelyvauhtia.

Lella kiisti syytteet sillä perusteella, että hän ei ajanut autoa.

Oikeudessa nainen tunnisti varmuudella Lellan henkilöksi, joka ajoi hänen päälleen. Myös todistaja tunnisti oikeudessa kuljettajan Lellaksi. Oikeus totesi todistelun perusteella, että Lella oli kuljettaja. Oikeus piti Lellan tekoa hyvin moitittavana. Vaikka tapahtumasta ei aiheutunut naiselle suurempaa vahinkoa kuin tilapäistä kipua ja mustelmia pohkeisiin, tilanteessa olisi oikeuden mukaan voinut käydä pahemminkin, jolloin seuraukset olisivat olleet vakavampia.

Oikeuden mukaan naisen huutoa ei myöskään voi pitää suostumuksena päälle ajamiseen.

Lella tuomittiin pahoinpitelystä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta viime viikon perjantaina 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja puolen vuoden ajokieltoon. Lella on ilmaissut tyytymättömyyttä tuomioon, eli tuomio ei ole lainvoimainen.

Aiemmin tammikuussa ennen syytteen lukemista oikeudessa Lella kieltäytyi kommentoimasta asiaa Aamulehdelle. Torstaina hän vastasi Aamulehden soittopyyntöön tekstiviestillä: ”olen thaimaassa, en soita.”

Tuomiosta uutisoivat ensimmäisinä Urjalan Sanomat ja Iltalehti.

EDIT: Juttuun on jälkeen päin lisätty tieto Lellan vastauksesta soittopyyntöön sekä asiasta ensimmäisenä uutisoineet tiedotusvälineet.

Kommentit (73)

Näytä: 10 20 30 40 50 kommenttia yhdellä sivulla, vanhimmat uusimmat ensin

Kirjoita kommentti

Ohjeet: Kirjoita kommenttisi tähän. Voit ottaa kantaa, mutta muista hyvät tavat. Kirjoittajat vastaavat itse kommenteistaan. Keskustelu on esimoderoitu eli kommentit luetaan ennen julkaisua.

Kommentti

 

Kommentoidut