*

Ahtisaari pitää Syyrian kriisiä aivan mahdollisena ratkaista | Aamulehti

Ahtisaari pitää Syyrian kriisiä aivan mahdollisena ratkaista

Mauri Ratilainen
Ahtisaari Martti 06 MR030812

Taustalla oleva taulu on saatu Martti Ahtisaaren presidenttikaudella kun hän vieraili Etelä-Afrikassa. Taulun on luovuttanut Nelson Mandela henkilökohtaisesti.

Kotimaa | 4.8.2012 | 12:01 | Päivitetty 15:3116

Rauhannobelilla palkittu presidentti Martti Ahtisaari nousee väkisinkin esiin ehdokkaana YK:n Syyria-edustajaksi YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin vetäydyttyä torstaina tehtävästä.

Martti Ahtisaari itse kieltäytyy spekuloimasta asialla ja pitää koko kysymystä toissijaisena. Aamulehden haastattelussa hän kuitenkin huokuu optimismia ja sanoo, ettei Syyrian tilanne ole mahdoton ratkaistavaksi.

Ahtisaari perustaa optimisminsa siihen, että Syyriassa toimii sentään vähemmistöhallitus.

YK:n Syyria-edustajan tehtävästä torstaina eronnut Kofi Annan saa Ahtisaarelta tukea.

– Ei näitä välittäjät ratko, hän sanoo Aamulehdelle ja penää toimintaa YK:n turvaneuvostolta.

Parhaillaan Annanille etsitään korkean tason seuraajaa. Qatarin edustaja ilmoitti lauantaina, että arabimaat eivät kelpuuta YK-edustajaksi arabia.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo, ettei Suomella olisi luonnollisestikaan mitään sitä vastaan, että YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon pyytäisi Ahtisaarta nyt mahdottomalta tuntuvaan tehtävään.

Syyrian sotilastarkkailuoperaation päättyminen on nyt lähellä. Partiointi kaduilla on mahdotonta yltyvien taistelujen takia.

Lue lisää lauantain Aamulehdestä.

Kommentit (16)

Näytä: 10 20 30 40 50 kommenttia yhdellä sivulla, vanhimmat uusimmat ensin

Kirjoita kommentti

Ohjeet: Kirjoita kommenttisi tähän. Voit ottaa kantaa, mutta muista hyvät tavat. Kirjoittajat vastaavat itse kommenteistaan. Keskustelu on esimoderoitu eli kommentit luetaan ennen julkaisua.

Kommentti

 

Kommentoidut

Tilaaja! Kirjaudu sisään, niin voit lukea myös nämä jutut: